ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη

διαδικτυακή-συναυλία-της-δήμητρας-γα-88362

Η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τα social media του ΚΠΙΣΝ

Με τη Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζεται η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή μετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00, μετά από μία συναυλία που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της σειράς Parklife. Αυτή τη φορά, τη συνοδεύουν δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμάς Κωνσταντίνου και ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης.

Οι τρεις τους, μετά την κοινή τους συναυλία στο Union Chapel του Λονδίνου τον Δεκέμβριο του 2019, συναντώνται στο ΚΠΙΣΝ για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Τα δύο όργανα, το ούτι και το πιάνο, εκπροσωπούν την κάθε «Σχολή». Και στη μέση, ως συνδετικός κρίκος, η χαρισματική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Μιας ερμηνεύτριας που χρόνια τώρα ισορροπεί με τη φωνή της ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, συνειδητά, με σεβασμό στη μνήμη, εμπιστοσύνη στο ταλέντο των νέων και αίσθηση του μέτρου.

Η παράσταση «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που, αν και δείχνουν να είναι σε απόσταση, ήταν πάντα κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Η Γαλάνη και οι ταλαντούχοι μουσικοί που τη συνοδεύουν αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες, φωτίζοντας το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη και μας παρουσιάζουν με έναν μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο.

Η Δήμητρα Γαλάνη αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στην εξέλιξη του σύγχρονου μουσικού πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο ερμηνευτικά όσο και δημιουργικά. Μια καλλιτέχνης που ξέρει πώς να μαγεύει με την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά της φωνής της, αλλά και με τις ποικίλες εκφράσεις της δημιουργικότητάς της, συνθετικές και άλλες, που καλύπτουν μια ευρεία μουσική γκάμα. Στη μακρόχρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους συνθέτες, έχοντας δώσει τη φωνή της στον λόγο των σημαντικότερων ποιητών και στιχουργών. Η ερμηνεία της ολοκληρώνει σημαντικά έργα που υπογράφονται από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Λοΐζο κ.ά., ενώ συμπράττει και με όλους τους μουσικούς δημιουργούς της γενιάς της και κάνει ξεχωριστές διεθνείς συνεργασίες. Ανοιχτή σε όλες τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, η Δήμητρα Γαλάνη «καθοδηγεί» ως παραγωγός νεότερους τραγουδοποιούς ή συνεργάζεται στενά με νέους μουσικούς που προέρχονται από «σκηνές» όπως η electronica, το ευρύτερο rock, η τζαζ κ.λπ.

Οι φίλοι της μουσικής μπορούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία ζωντανά απόψε στο snfcc.org/galani, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου