ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η κόρη της Μαρίας Κάλλας»

η-κόρη-της-μαρίας-κάλλας-877530

Το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» παρουσιάζουν το βιβλίο της Γεωργίας Συμεωνίδου, «Η κόρη της Μαρίας Κάλλας».

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 2O, Βόλος), μεθαύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 19:3O και θα παρευρεθεί και η συγγραφέας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Μαρίτα Παπαρούση, καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Νίκος Χανιωτάκης, αναπληρωτής καθηγητής του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα συντονίσει ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ποιητής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Θα μπορούσε ποτέ η μεγάλη primadonna της όπερας Μαρία Κάλλας να έχει κόρη που μεγάλωσε στις Σέρρες, υιοθετημένη από μια μικροαστική, αλλά με τον δικό της, ιδιαίτερο, αξιακό κώδικα, οικογένεια;

Ο Λουίτζι Πιραντέλο, ορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το εκάστοτε κοινό επιλέγει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αποφαίνεται ότι «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Ίσως γιατί διαισθανόταν ότι τα ψέματα, όπως τα λέγανε τότε, τα fake news, όπως τα λέμε σήμερα, έχουν μεγαλύτερη δύναμη από την αλήθεια. Όπως συμβαίνει και με την ιστορία για την κόρη της Κάλλας, που δημοσιεύουν στην σερραϊκή

εφημερίδα «Πρώτο Φως» δυο καρδιακές φίλες: η Πένη, η κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος, και η Αθηνά, εκδότρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Μια ιστορία με κέντρο τις Σέρρες, από τα χρόνια της βουλγαρικής κατοχής του 1941-1944 και μέχρι σήμερα.

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Γεωργία Συμεωνίδου γεννήθηκε στις Σέρρες στις 20 Νοεμβρίου του 1961. Στα φοιτητικά της χρόνια έζησε στη Θεσσαλονίκη και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή. Κατά διαστήματα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης». Θεατρικά της έργα έχουν ανεβεί στην Κομοτηνή και στον Βόλο.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στον Βόλο. Υπό έκδοση είναι τα βιβλία της «Δεύτερο χέρι» και «Ο τέλειος άντρας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου