ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Αγία Θάλασσα» στον Βόλο

η-αγία-θάλασσα-στον-βόλο-878468

Το νέο μυθιστόρημα του Παναγιώτου Νάννου με τίτλο «Αγία Θάλασσα» θα παρουσιαστεί στο Βόλο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ με τη διοργάνωση των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», του βιβλιοπωλείου «Πένα» και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μορφοβουνιωτών και Κερασιωτών Μαγνησίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, συγγραφέας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Μαριάννα Δώδου, ποιήτρια, δρ. πολιτικός μηχανικός και δρ. Φιλοσοφίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Οι ομιλητές και ο συγγραφέας θα διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο.

Η «Αγία Θάλασσα» είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, η ιστορία του οποίου εξελίσσεται σε νησί «άγονης γραμμής» του Αιγαίου με πρωταγωνιστές ένα φανερά αταίριαστο ζευγάρι: Ο Φάνης πετυχημένος τεχνοκράτης, διευθυντής πολυεθνικής εταιρίας και η Ελευθερία, εικαστικός από την Αθήνα, που επέλεξε να μένει μόνιμα στο νησί. Ωστόσο, το βαθύτερο θέμα του βιβλίου είναι η Αυτογνωσία και έτσι όπως εξελίσσεται η ερωτική ιστορία, ο αναγνώστης ανακαλύπτει μια οπτική γωνία που τον κάνει να δει την ζωή με άλλα μάτια. Με σπονδυλωτή, ευρηματική αφήγηση, μέσα από 111 διηγήματα μικρής φόρμας εξελίσσεται μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, αλλά και συγκλίσεις. Η γραφή κοφτή, ιδιαίτερη, με ποιητικό χρώμα. Έντονες εικόνες και ελλειπτικές περιγραφές, παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία, το σενάριο της οποίας χαρακτηρίζεται από δυνατές ανατροπές και αντιθέσεις προσώπων. Πρόκειται για έργο με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης που εξαρχής δεν γίνονται αντιληπτά και αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερο.

Ο Παναγιώτης Νάννος γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, διοίκηση και οικονομία της υγείας, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Αρθρογράφος, ερευνητής Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας, τα κείμενά του δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο της Θεσσαλίας. Το πρώτο λογοτεχνικό του «Σκιές Οδοιπόρων» τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Μυθιστορήματος στον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ιδρύματος «Βασιλική και Όλγα Σταυροπούλου» (2009). Έχει λάβει επίσης το Α΄ Βραβείο Διηγήματος (Σικελιανά 2006), διάκριση στην ποίηση κ.ά.

Το 2019 εκλέχθηκε δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου