ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστικοί περίπατοι στον Βόλο

πολιτιστικοί-περίπατοι-στον-βόλο-878457

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων (31/10), το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο πολιτιστικούς περιπάτους στον «προσφυγικό συνοικισμό» της Νέας Ιωνίας, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 17:00 για εκπαιδευτικούς και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 10:30 για γενικό κοινό. Σημείο συνάντησης είναι το άγαλμα της Νίκης στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας.

Βάση για τους περιπάτους αποτελεί η ψηφιακή διαδρομή «Περπατώντας στους δρόμους των Μικρασιατών στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας» που έχει δημιουργήσει το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, αξιοποιώντας τα καινοτόμα συγγραφικά εργαλεία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY. Παρακολουθώντας τη διαδρομή στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πώς διαμορφώθηκε ο «νέος αστικός χώρος», με την έλευση Μικρασιατών προσφύγων, που εξελίχθηκε σε οργανωμένο δήμο, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν βασικές πληροφορίες για αυτόν από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου