ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύμπραξη καλλιτεχνικών δυνάμεων

σύμπραξη-καλλιτεχνικών-δυνάμεων-826685

Σολίστ με τον Δημήτρη Μπάση και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου ο Στέλιος Γκόλγκαρης

Σολίστ για μία ακόμη φορά με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, σε μία σύμπραξη της με τον κορυφαίο Ελληνα τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, θα είναι ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Στέλιος Γκόλγκαρης, ιδρυτής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

«Τα Ερωτικά Τραγούδια της Σμύρνης συναντούν την Κυπριακή Παράδοση», είναι ο τίτλος της συναυλίας για τα 60 Χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Αντώνη Κοΐζα.

Η διεύθυνση της Ορχήστρας και οι Ενορχηστρώσεις είναι του Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ είναι ακόμη οι καταξιωμένοι κιθαριστές Γιώργος Γκόλγκαρης και το Cyprus Guitar Trio. Συμμετέχουν: Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ωδείων και Μουσικών Σχολείων ΥΠ.ΠΑ.Ν. Συμμετέχουν στο Τραγούδι: Δημήτρης Μεσημέρης, Μάριαμ Βενιζέλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου και ο Δημήτρης Μπάσης παρουσιάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στα τραγούδια που γράφτηκαν με έμπνευση τον έρωτα στη Σμύρνη.

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, τον Δημήτρη Μπάση με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, τον βαθύ ερωτισμό που κρύβουν τα τραγούδια αυτά, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Οι νεαροί ταλαντούχοι τραγουδιστές, Δημήτρης Μεσημέρης και Μάριαμ Βενιζέλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης βασισμένο στην μουσική παράδοση της Κύπρου θα ταξιδέψουν την μουσική παράδοση σε νεότερες γενιές με μια φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου θέλοντας συνειδητά να κρατήσει τον χαρακτήρα του Κυπριακού ήχου, εστιάζει στην αυθεντική μορφολογία δημιουργώντας ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσης.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με τιμές εισιτηρίων: 20 και 25 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22 76 95 32.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου