ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εικονική περιήγηση στην έκθεση με φιγούρες και διοράματα Playmobil

εικονική-περιήγηση-στην-έκθεση-με-φιγ-810669

Τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην έκθεση, που φιλοξενείται στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με θέμα «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil», προφέρει στο κοινό το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, συνεχίζοντας τις καινοτόμες δραστηριότητές του και στη διάρκεια της πανδημίας.

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, οι θεατές μπορούν να περιηγηθούν ψηφιακά σε έκθεση – τομή, που αποτελεί πρωτότυπη προσέγγιση όλων όσα διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες Playmobil συνθέτουν πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Μέσω της εικονικής περιήγησης, που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης, όπως είναι ο όρκος των Φιλικών, η άλωση της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου, η φυγή των Παργινών. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πρωταγωνιστές της εποχής, Ελληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανούς, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Τέλος, το συνοδευτικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο της έκθεσης εμπλουτίζει με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, για μικρούς και μεγάλους, αυτό το διαφορετικό ταξίδι στην Ιστορία.

Η έκθεση, καρπός συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ, όπου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά (από τις 13 Οκτωβρίου 2019 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020), σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil Hellas.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των διοραμάτων ανέλαβαν οι Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Αγγελος Γιακουμάτος, Βασιλική Φατή. Σχεδιασμός – υλοποίηση μεμονωμένων φιγούρων ειδικής κατασκευής Στέλιος Μυλωνάς.

Η περιοδική έκθεση (14.10.2020-17.01.2021) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 27310 89315 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piop.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου