ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρο Μουσικής: Ενα ατμοσφαιρικό livestreaming μπαρόκ μουσικής, δωρεάν, με ένα κλικ

μέγαρο-μουσικής-ενα-ατμοσφαιρικό-livestreaming-μ-811269

Με μια συναυλία αφιερωμένη σε μικρά διαμάντια της προκλασικής εποχής υποδέχεται και πάλι τους φίλους του το Μegaron Online του Μεγάρου Μουσικής.

Το σύνολο La Stravaganza Greca, σε δωρεάν live streaming μέσω του site του Μεγάρου και της σελίδας του στο fb, ερμηνεύει το πρωτότυπο και ευφάνταστο πρόγραμμα «Follia» την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Βραδιά με μουσικές 17ου και 18ου αι. από το Μέγαρο Μουσικής

Θα ακουστούν συνθέσεις του ιταλικού οργανικού ρεπερτορίου από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 18ου που αναδεικνύουν το δεξιοτεχνικό και εκφραστικό ύφος της πρώιμης μουσικής της Ιταλίας, με έμφαση στον λαμπερό, ελεύθερο, συχνά αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του Μπαρόκ.

Το σχήμα, το οποίο έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο ήχο συνδυάζοντας το βιολί με το σπάνιο τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο, αποτελείται από τέσσερις σολίστ εξειδικευμένους στην παλαιά μουσική, τον Σίμο Παπάνα (μπαρόκ βιολί), τον Δήμο Γκουνταρούλη (τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο), τον Άγγελο Λιακάκη (μπαρόκ βιολοντσέλο), τον Θεόδωρο Κίτσο (θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα) και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο).
συναυλια
La Stravaganza Greca, σε δωρεάν live streaming μέσω του site του Μεγάρου, Τριτη στις 20:30

Aυτή την ξεχωριστή βραδιά, τα μέλη του συνόλου La Stravaganza Greca θα παρουσιάσουν κομμάτια μεγάλων ιταλών συνθετών και βιρτουόζων του Μπαρόκ, όπως του Andrea Falconieri [Αντρέα Φαλκονιέρι], του Giovanni Picchi [Τζοβάννι Πίκκι], του Tarquinio Merula [Ταρκουίνιο Μέρουλα], του Dario Castello [Ντάριο Καστέλλο], του Marco Uccellini [Μάρκο Ουτσελλίνι] καθώς και των μεταγενέστερων Arcangelo Corelli [Αρκάντζελο Κορέλλι], Giuseppe Valentini [Τζουζέππε Βαλεντίνι], Giuseppe Tartini [Τζουζέππε Ταρτίνι] και φυσικά του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι].

Για να παρακολουθήσετε online τη συναυλία πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου