ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στα χρώματα του έρωτα»

στα-χρώματα-του-έρωτα-811815

Νέα δισκογραφική δουλειά από τον Βολιώτη τραγουδοποιό Κώστα Ράπτη

Νέο cd από τον Βολιώτη τραγουδοποιό Κώστα Ράπτη, το τέταρτο κατά σειρά, με τίτλο «Στα χρώματα του έρωτα». Το νέο cd που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο περιέχει εννέα τραγούδια, όλα σε μουσική, στοίχους και ερμηνεία του Κώστα Ράπτη. «Είναι τραγούδια με λαϊκό χρώμα, ερωτικά αλλά και κοινωνικά, με νόημα και χιούμορ. Τραγούδια σε χορευτικούς ρυθμούς, αλλά και μπαλάντες με λαϊκό άρωμα, πλούσια σε μουσικές φράσεις και ξεχωριστό ενδιαφέρον, πάντα σε Βυζαντινές κλίμακες» αναφέρει ο Βολιώτης δημιουργός.

Ο Κώστας Ράπτης συνεχίζει να γράφει τραγούδια, με το προσωπικό του στίγμα, κόντρα στους χαλεπούς καιρούς, «που επιζητούν την πολιτιστική αλλοτρίωση», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στα προβλήματα των τοπικών δημιουργών, επεσήμανε ότι «ένα από τα βασικά προβλήματα των δημιουργών της περιφέρειας είναι ότι δεν έχουν τη δέουσα προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ θα έπρεπε, αντίθετα, να ενθαρρύνουν τον τοπικό πολιτισμό, γιατί από την περιφέρεια ξεκινούν πάρα πολλά σε ό,τι αφορά στον πολιτισμό».

Επίκεντρο της δουλειάς του και πηγή έμπνευσης το λαϊκό τραγούδι, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «ειδικά το λαϊκό τραγούδι δεν προβάλλεται κι ας είναι ένα είδος γνήσια ελληνικό, που έχει άμεση σχέση με την βυζαντινή μουσική. Δυστυχώς, έχει παραγκωνιστεί από ξενόφερτα ακούσματα. Πολλοί νέοι σήμερα δεν ακούν ελληνική μουσική. Το οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να ασχολείται με την πολιτιστική διαπαιδαγώγηση των νέων. Η πολιτεία πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της περιφέρειας και τα κρατικά ωδεία να εντάξουν τη λαϊκή μουσική στα προγράμματα διδασκαλίας, όπως κάνουν τα μουσικά σχολεία με μεγάλη επιτυχία, ώστε οι νέοι να μην «ξεριζωθούν» πολιτισμικά, να κρατήσουν τις ρίζες τους βαθιά στην ελληνική μουσική και ας απλώσουν τα κλαδιά τους και σε άλλα είδη μουσικής».

Στη συγκεκριμένη παραγωγή έπαιξαν οι μουσικοί: Mπουζούκι – τζουρά – μπαγλαμά Χρήστος Ντίνας – Αλέξανδρος Καζήλας, κλαρίνο – νέι Σταύρος Κουσκουρίδας, βιολί Χρήστος Δασκαλόπουλος, κιθάρες Κώστας Παππάς – Δημήτρης Γεράσης, πλήκτρα – ακκορντεόν Δημήτριος Γεωργίου, κόντρα μπάσο Γιάννης Καραμανιόλας, τουμπερλέκι Στράτος Μεγκές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου