ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεχωρίζει με τη φωνή της

ξεχωρίζει-με-τη-φωνή-της-803286

Κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά της Σκοπελίτισσας Κατερίνας Ντίνου με τίτλο «Επιθυμία»

«Επιθυμία» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλειά της Κατερίνας Ντίνου, σε μουσική του Βολιώτη Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους του Δημήτρη Λέντζου.

Κύκλος με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια γραμμένα για τη φωνή της Κατερίνας Ντίνου. Τραγούδια σημερινά ακουμπώντας πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, που η ερμηνεύτρια χρόνια τώρα στηρίζει και υπηρετεί στη δισκογραφία της και στις μουσικές παραστάσεις της. Μουσικός η ίδια, πάντα με την κιθάρα της, μας αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά, απλά, λιτά και όμορφα, δηλώνοντάς μας, ότι το καινούργιο θέλει κόπο και καταγωγή σε πράγματα και ιδέες.

Οι δύο δημιουργοί καταθέτουν εδώ οκτώ τραγούδια που έχουν να πουν πολλά. Οι ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Μαχαίρα ευρηματικές και καίριες.

Η «Επιθυμία» κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο και είναι σημαντική μουσική εργασία με τραγούδια που θα αγαπήσει το μουσικόφιλο κοινό, από μια σπουδαία και αληθινή ερμηνεύτρια.

Παίζουν οι μουσικοί Γιώργος Μάκρας: κιθάρα, Ανδρέας Βουδούρης: πιάνο, Ακης Γαβαλάς: τύμπανα, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, μπαγλαμά, μπάσο, φωνητικά.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Βαγγέλης Μαχαίρας, τη μίξη – mastering ο Σάκης Γκίκας, Studio Mythos και το βίντεο ο Σάκης Γκίκας.

Η Κατερίνα Ντίνου, ερμηνεύτρια και στιχουργός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκόπελο, που είναι ο παράδεισός της. Φύση καλλιτεχνική, δημιουργική, ευαίσθητη, η Κατερίνα άρχισε να μαθαίνει μόνη της κιθάρα σε ηλικία μόλις 11 ετών.

Από παιδιά ακόμη, μαζί με τον αγαπημένο της αδερφό Γιώργο, επίσης μουσικό, ξεκινούν τις δικές τους μικρές παραστάσεις στο νησί και αυτό γίνεται σιγά – σιγά τρόπος ζωής. Από τότε ήταν σίγουρη ότι η μουσική θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Η ευαισθησία της στον ανθρώπινο πόνο και η αγάπη της για τη γιατρειά, την οδήγησαν στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου και συνέχισε τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις, ενώ σπούδαζε.

Οταν πήρε το πτυχίο της, δέχτηκε μια σημαντική μουσική πρόταση από την Αθήνα. Ασυμβίβαστη και ελεύθερη, η Κατερίνα πήρε αμέσως την απόφαση και ακολούθησε τη ζωή της, τη μουσική. Στην πρωτεύουσα εμπλούτισε τις εμπειρίες της κάνοντας ποιοτικές εμφανίσεις με μύθους της ελληνικής μουσικής όπως οι Γλυκερία, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Κούτρας, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Σπανός κ.ά.

Παράλληλα, τελειοποίησε την τεχνική της φοιτώντας στο Ωδείο Αττικής. Στο καλλιτεχνικό της βιογραφικό περιλαμβάνονται επίσης εξαιρετικές συνεργασίες με τους Κώστα Μακεδόνα, Παντελή Θαλασσινό ο οποίος τραγούδησε και στίχους της, Γιάννη Σαββιδάκη, Νίκο Ζιώγαλα, Θανάση Πολυκανδριώτη κ.ά.

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος ήρθε το 2002, με τίτλο «Φως Αυγούστου». Ένας δίσκος που επέδρασε πάνω της ψυχισμικά. Ενα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε σε CD Single το «Σ’ αναζητώ» σε διασκευή του Γιώργου Αλουπογιάννη, μαζί με το τραγούδι «Στ’ ανοιχτά της ψυχής». Και τα δύο αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και το κοινό. Ιδίως το «Σ’ αναζητώ» αποθεώθηκε με την ερμηνεία της Κατερίνας. Το 2004 κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος της με τίτλο «Σε όνειρο ζω», όπου ο Γιάννης Σπανός της εμπιστεύτηκε τέσσερα καινούρια τραγούδια του. Ο δίσκος εμπεριέχει και τα ντουέτα «Νίκος και Κατερίνα» με το Νίκο Ζιώγαλα και «Χωρισμός» με το Γιώργο Αλουπογιάννη.

Επανήλθε στα μουσικά δρώμενα το 2013 με το δίσκο «Σε λίγο ξημερώνει», σε συνθέσεις του Θοδωρή Παπαδόπουλου και στίχους των Σμαρώ Παπαδοπούλου, Ανθούλας Αθανασιάδου και της ίδιας της Κατερίνας.

Ο πέμπτος της δίσκος με τίτλο «4» κυκλοφορεί το 2016, όπου ο κορυφαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ενορχηστρώνει 12 τραγούδια του και συνοδεύει τη φωνή της Κατερίνας, παίζοντας πιάνο. Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών έφερε ως καρπό το ολοκαίνουριο τραγούδι «Αλλαξα», με μουσική Πλέσσα και στίχους της Κατερίνας.

Σταθμός στη μουσική της πορεία το τραγούδι με τίτλο «Ελα να με βρεις», μια εξ ολοκλήρου δική της δημιουργία σε στίχους και μουσική, σε ενορχήστρωση του Αντώνη Μιτζέλου με τον οποίο συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και επί σκηνής. Αργότερα κυκλοφόρησε η «Κυριακή γιορτή», ένα τραγούδι σε στίχους της συγγραφέα Αννας Γαλανού και μουσική του Γιάννη Νικολάου, με τον οποίο επίσης συνεργάστηκε σε μουσικές σκηνές αλλά και το τραγούδι «Το οργανάκι» σε στίχους δικούς της και μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Συναρπαστικό ταξίδι για την Σκοπελίτισσα ερμηνεύτρια το τραγούδι, με την «Επιθυμία» να υπογραμμίζει το ερμηνευτικό της ταλέντο, που εξελίσσεται διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου