ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεματικές διαδικτυακές ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας

θεματικές-διαδικτυακές-ξεναγήσεις-σ-780356

Στην πρώτη τους ψηφιακή ξενάγηση για το 2021, με τίτλο «Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου στο πέρασμα του χρόνου» προσκαλούν τα μέλη, τους φίλους και τα παιδιά οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Η συγκεκριμένη θεματική επιλέχθηκε για να τιμήσουν την επέτειο των 110 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου, η οποία γιορτάστηκε με την περιοδική έκθεση για το έργο και την προσφορά του αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου.

Το ενδιαφέρον μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και όσων πολιτών επιθυμούσαν να μάθουν και να ξεναγηθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, συγκέντρωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι δωρεάν ψηφιακές ξεναγήσεις, που διοργάνωσαν οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ μετά από προτροπή πολλών συμπολιτών, καθώς το καθεστώς εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε ισχύ, θα γίνουν εκ νέου εμπλουτισμένες σχετικές ξεναγήσεις, απευθυνόμενες σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τους προαναφερόμενους φορείς να διακόψουν προσωρινά τις προγραμματισμένες και εξαιρετικά επιτυχημένες διά ζώσης δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, που πραγματοποιούνται τα προηγούμενα χρόνια.

Τις ξεναγήσεις έκανε για μία ακόμη χρονιά η διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διπλωματούχος ξεναγός και μέλος του σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Μελίνα Κωστίδη.

Οπως δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Σούλα Μπαρτζιώκα, «τα μέλη του Σωματείου με την αμέριστη στήριξη και συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά μέσα, διαδίκτυο, φωτογραφίες, βίντεο, και να επιχειρήσουν ψηφιακές βόλτες στην περιοχή, καλώντας το κοινό που τους ακολουθούσε ενεργά και πρόθυμα στις δράσεις τους, να στηρίξει και αυτή την πρωτοβουλία τους».

Για την καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση, το υλικό όλων των ψηφιακών ξεναγήσεων και των πολιτιστικών δράσεων του Σωματείου θα αναρτάται στη δημόσια σελίδα στο Facebook ΦΙΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, αλλά και στο αντίστοιχο προφίλ στο Facebook της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, καθώς και στα sites των δύο φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου