ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προβολή στην Εξωραϊστική

προβολή-στην-εξωραϊστική-741273

«Το κόλπο του αιώνα» για τους φίλους του σινεμά

Με την ταινία «Το κόλπο του αιώνα» συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική του Βόλου. Η ταινία προβάλλεται από απόψε Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21:30, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο του Βόλου.

Ο Αριελ Γουίνογκαρντ στη σκηνοθεσία και ο Αλεξ Ζίτο Φερνάντο Αραούχο στο σενάριο. Παίζουν οι ηθοποιοί Γκουλιέρμο Φραντσέλα, Ντιέγκο Περέτι, Λούις Λούκε.

Συνδυάζοντας ιδιοφυείς ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις «Το κόλπο του αιώνα» εμπνέεται από απίστευτη και όμως αληθινή θρυλική ληστεία για να στήσει απολαυστική κωμική περιπέτεια που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή και αρχίζει τώρα τη διεθνή της πορεία.

Η πλέον διαβόητη ληστεία τραπέζης στα σύγχρονα χρονικά της Αργεντινής είναι σίγουρα αυτή που σημειώθηκε στις 13/1/2006 στην Banco Rio του Σαν Ισίδρο, προαστίου του Μπουένος Αιρες. Απασχόλησε τα media και την κοινή γνώμη για χρόνια, ενώ αποτελεί και τη βασική πηγή έμπνευσης για την πασίγνωστη σειρά του Netflix «La casa de papel».

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Αριελ Γουίνογκραντ, γνωστός από τις εμπορικές κωμωδίες «Χωρίς παιδιά» και «10 μέρες χωρίς τη μαμά», αποφασίζει να διηγηθεί τώρα τα πραγματικά γεγονότα της παράτολμης αυτής επιχείρησης, αγκαζάροντας μάλιστα ως συνσεναριογράφο τον… εμπνευστή της, Φερνάντο Αραούχο.

Δάσκαλος πολεμικών τεχνών και περιστασιακός ζωγράφος, ο Φερνάντο περνά βροχερό βράδυ μπροστά από υποκατάστημα της Banco Rio και παρατηρώντας προσεκτικά τους γύρω υπονόμους συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές σχέδιο. Να φτάσει υπογείως ώς το θησαυροφυλάκιο και τις θυρίδες της, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να κάνει μόνος του. Συστήνοντας με τη βοήθεια του «ψημένου» απατεώνα Μάριο Βιτέτε εξαμελή συμμορία, μελετούν εξονυχιστικά και προσαρμόζουν αναλόγως όλες τις λεπτομέρειες του ριφιφί, καταλήγοντας να εισβάλουν θορυβωδώς με τα όπλα από την κεντρική είσοδο της τράπεζας και να διαφύγουν σιωπηλά, αν και περικυκλωμένοι από την Αστυνομία, μέσω των υπονόμων.

Με τον μόνιμο συνεργάτη του Γουίνογκραντ Ντιέγκο Περέτι και τον έμπειρο Γκιγιέρμο Φρανσέγια στους δύο βασικούς ρόλους, «Το κόλπο του αιώνα» γεμίζει ενέργεια και βρίσκει τέμπο χάρη στις απολαυστικά κωμικές πρωταγωνιστικές ερμηνείες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου