ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικά μηνύματα ελπίδας

θεατρικά-μηνύματα-ελπίδας-723111

Ενα ποιητικό έργο με πανανθρώπινα μηνύματα, τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα». Η παράσταση ανεβαίνει με πρωτοβουλία των Συλλόγων: Καρκινοπαθών Μαγνησίας, Εθελοντών Αιμοδοτών, Φίλων του Νοσοκομείου, Μεσογειακής Αναιμίας και Νεφροπαθών, για την ενίσχυση του έργου τους.

Το έργο, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Παλιά Ηλεκτρική με μεγάλη επιτυχία, ανεβαίνει σε διδασκαλία, σκηνοθεσία, κινησιολογία Χριστίνας Στόγια, βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Γεωργία Βαρσάμη και Ελευθερία Κωστοπούλου, τα σκηνικά – κοστούμια επιμελήθηκε η Μαριάννα Αντωνιάδου, την τεχνική επεξεργασία ήχου ο Σάκης Παλιγιάννης, την επιμέλεια προγράμματος – αφίσας οι Μαριάννα Αντωνιάδου και Έλενα Καραγκούνη και την οργάνωση της παράστασης ο Γιάννης Νάπας.

Τραγουδάει η Μαρία Παπακώστα και παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Καρινάκης (λύρα), Γιάννης Ακριβός (λαούτο), Μαρία Κοκώνη (φλάουτο). Χορεύουν τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου Κρητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Καλυβιανάκης, Γιάννης Καρκανάκης, Χρήστος Ζαχαριουδάκης και Άγης Ζαχαριουδάκης. Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών έγιναν στο Ε.Π.Ε.Ο.Τ από τον Νίκο Βαμβακά.

Στην παράσταση συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι : Γεωργία Βαρσάμη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Κώστας Παυλίδης, Κωνσταντίνος Δράκος, Μαριάννα Αντωνιάδου, Κώστας Αντωνίου, Κωνσταντίνα Μανιατέα, Άννα Παυλίδου, Εμμανουέλα Ρέππα, Λίλια Αδάμου, Αργύρης Κοτινόπουλος, Νατάσα Στεργιούδα, Δήμητρα Θεοδώρου, Ρίτα Μπουφίκου, Βάσω Χουσιαδά, Θωμάς Χαχάμης, Δημήτρης Κωστακιώτης, Θοδωρής Μυλωνάς, Γιώργος Λύτος, Νίκος Πρίντζιος, Χρήστος Γκούφας, Σάκης Παληγιάννης, Μαρία Παπακώστα, Αρετή Χαχάμη, Αγγελική Τσόπα, Εύη Φιλίππου, Μαρία Ζωητάκη και Ελευθερία Κωστοπούλου.

«Ψυχή» του Εργαστηρίου είναι η Χριστίνα Στόγια, η οποία υπογραμμίζει ότι «φέτος ανεβάζουμε τον Ερωτόκριτο, του Βιτσέντζου Κορνάρου, μεγάλης λογοτεχνικής αξίας ποίημα, ύμνος στον έρωτα και την αγάπη, που αναφέρεται στην πάλη του καλού με το κακό και φυσικά τη νίκη του καλού μέσα από πόνο και σκληρές διαδρομές, που επέβαλε η κουλτούρα του 17ου αιώνα». Όπως επισημαίνει παράλληλα η κ. Στόγια: «παρότι το έργο γράφτηκε τον 17ο αιώνα, η περιγραφή του για την εποχή, τη σκληρότητα, την ανδρεία, την τρυφερότητα και την κρυστάλλινη καθαρότητα της αγάπης, μας αφήνει έκπληκτους συγκριτικά με την δική μας εποχή».

Η τιμή εισόδου ορίστηκε συμβολικά στο ποσό των 5 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου