ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική περιήγηση

πολιτιστική-περιήγηση-723277

Οι «Ιωνες» κινούμενοι στο πνεύμα επικοινωνίας, σύσφιξης σχέσεων και πολιτισμικών συμπράξεων με Συλλόγους και πληθυσμιακούς πυρήνες Μικρασιατικής καταγωγής, πραγματοποιούν ημερήσια εκδρομή στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, την Κυριακή 7 Ιουλίου. Θα προηγηθεί σταθμός στην Μονή Αγίου Αρσενίου (περιοχή Σουρωτής) όπου στον αύλειο χώρο βρίσκεται και ο τάφος του Γέροντα Παΐσιου, (αμφότεροι Καππαδόκες).

Μετά το προσκύνημα και την τιμή, οι «Ιωνες» φτάνοντας στα Νέα Μουδανιά, θα ανταμώσουν με τον εκεί εδρεύοντα Μικρασιατικό Σύλλογο Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία «Η Βιθυνία» αλλά και τους άλλους κατοίκους των Νέων Μουδανιών, μιας και η ημερομηνία επίσκεψης συμπίπτει με κύκλο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους Μικρασιάτες πατέρες. Εκεί κατά την δεξίωση θα ανταλλάξουν οι δύο Σύλλογοι αναμνηστικά και θα γίνει μια καλύτερη προσέγγιση. Παράλληλα εκπρόσωποι Δ.Σ. από Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που θα παρευρίσκονται, αρκετοί φίλοι και γνώριμοι από παλιά στους «Ιωνες», θα έχουν την ευκαιρία να «δέσουν» μια καλύτερη σχέση.

Κατόπιν «Ιωνες» και φίλοι συμπατριώτες σε χαλαρότερους ρυθμούς θα οδεύσουν στην ωραία παραλία των Νέων Μουδανιών για μπάνιο (κατά βούληση) και κυρίως καλό φαγητό. Εκεί θα στηθεί και το γλέντι με χορούς και τραγούδια της πατρίδας με όλη την θέρμη της Ανατολής.

Τον «κεντιανό» (απογευματινό) καφέ, οι εκδρομείς θα απολαύσουν στην συνέχεια απ’ το μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη (κάστρα). Εκεί θα προσφερθεί και το καθιερωμένο κέρασμα από τους «Ιωνες» το πολίτικο σάμαλι και ότι άλλο ήθελε προκύψει, «κιμπαρλίδικα» πράματα, ιωνικά! Πληροφορίες στα γραφεία της Εστίας (Σίνα 16 Ν. Ιωνία), τηλέφωνο 2421060900, ημέρες Δευτέρα – Σάββατο 7 – 9 μ.μ. και στα τηλέφωνα 2421065784 και 2428077490.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου