ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου

διεθνές-φεστιβάλ-πηλίου-723275

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, το οποίο πραγματοποιεί έως τις 7 Ιουλίου ένα πρωτότυπο εργαστήρι στον Κισσό, σύμφωνα με μια ιδέα – όραμα μιας ομάδας καλλιτεχνών, με πολύχρονη εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Η Βολιώτισσα πιανίστα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δ.Π.Φ. και καθηγήτρια πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, κ. Ζωή Σαμσαρέλου, δηλώνει σχετικά με το Φεστιβάλ: «Η ενασχόληση με τις Τέχνες στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον του Ανατολικού Πηλίου μας φέρνει σε επαφή με τις ρίζες της ύπαρξής μας. Το βιώνουμε κάθε καλοκαίρι».

Ο τίτλος του εργαστηρίου είναι: «Σώμα και Μουσική στη Φύση, Εργαστήριο Μουσικής Έκφρασης, Ερμηνείας και Δημιουργικής Κίνησης» για παιδιά, εφήβους και ενήλικες που θέλουν να προσεγγίσουν τη μουσική με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι συντελεστές του εργαστηρίου σημειώνουν τα εξής:

«Τα παιδιά ανακαλύπτοντας την τέχνη του χορού εξερευνούν τα νοήματα της ζωής», Νένα Παπαγεωργίου – Μουράτογλου, Χορεύτρια, Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού. «Ανακαλύπτουμε τη μουσική εμπειρία μέσω των αισθήσεων και της κιναισθητικής αντίληψης, με πρωτότυπο, μοναδικό τρόπο», Σωτήρης Δημητριάδης PhD, διεθνούς φήμης Πιανίστας, ειδικός Φυσιοθεραπευτής με εξειδίκευση στη Νευροφυσιολογία.

Τέλος, η κ. Αννα Βαφειάδου, Γεωπόνος Μsc – Μουσικός, που έχει την επιμέλεια των εργαστηρίων, καταλήγει με τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: «Μια σκέψη για να ’ναι πραγματικά υγιής -άσχετο σε τι αναφέρεται- πρέπει να αντέχει στο ύπαιθρο».

Το εργαστήριο καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα θεμάτων, όπως: δημιουργική κίνηση και χορός για παιδιά & εφήβους, μουσική διαπαιδαγώγηση στην προσχολική ηλικία, διαλέξεις προς τους γονείς με στόχο να εμφυσήσουν στο παιδί τους την αγάπη για τη μουσική, δραστηριότητες στη φύση, εισαγωγή στη μουσική δωματίου για παιδιά και εφήβους, βασικές αρχές ανατομίας, εργονομίας, φυσιολογίας και κινησιολογίας, πρόγραμμα σωματικής άσκησης για μουσικούς και χορευτές (αναπνοές – διατάσεις), ασκήσεις συγκέντρωσης και σωστής μελέτης, αντιμετώπιση σκηνικού άγχους και τραυματισμών, κ.α.

Oι συντελεστές του εργαστηρίου θα ασχοληθούν με όλα τα θέματα που αφορούν την καλλιτεχνική ολοκλήρωση για μουσικούς και μη, για τα παιδιά και τους γονείς τους (είτε ασχολούνται με τη μουσική είτε όχι) και όλους όσους επιθυμούν να έχουν μια ενσυνείδητη σχέση με το σώμα και το πνεύμα, για μια ποιοτική και επιτυχή έκβαση σε όσα επιδιώκουν, στο επάγγελμα και στη ζωή τους.

Στις 6 Ιουλίου, εξάλλου, στις 19.30, τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο θα παρουσιάσουν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας Κισσού. Το Φεστιβάλ Πηλίου θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου με σεμινάρια, master classes και εκδηλώσεις στη Ζαγορά και Τσαγκαράδα. Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του φεστιβάλ, κ. Κατερίνα Καραγιαννακίδου, τηλ. 6977088140, 2426022221 ή στο e-mail: [email protected], [email protected], www.pelionfestival.gr . Ειδικά για τις δράσεις στον Κισσό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Άννα Βαφειάδου, [email protected], στο τηλέφωνο 6944245719.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου