ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το μανιφέστο της Ευτυχίας»

το-μανιφέστο-της-ευτυχίας-69060

Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης εκθέτει στο χώρο τέχνης «δ» που βρίσκεται στο Βόλο

Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου στις 14.00 στο Χώρο Τέχνης «δ», η έκθεση «Το Μανιφέστο της Ευτυχίας» του γνωστού εικαστικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Με έργα διαφορετικών περιόδων, από την είσοδό του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας μέχρι και σήμερα, ο Αλέξανδρος Ψυχούλης στήνει με παιγνιώδη διάθεση μια έκθεση – αναδρομή σε χαρακτηριστικούς σταθμούς της πορείας του.

Το ενδιαφέρον είναι πως η πορεία του Αλέξανδρου Ψυχούλη στα εικαστικά δρώμενα αφήνει ένα ίχνος ιδιοσυγκρασιακό, απροσδόκητα συνεκτικό μέσα στη διαφορετικότητα των διαλέκτων που χρησιμοποιεί. Από τη ζωγραφική, τη χαρακτική, το κόμικ, της διαδραστικές ψηφιακές κατασκευές, τις γιγάντιες – χειρονακτικής τρέλας – εγκαταστάσεις, το animation, τα διαδραστικά σκηνικά για το θέατρο, τον ψηφιακό σχεδιασμό και πίσω στη ζωγραφική σαν την επιστροφή στο γνώριμο οίκο πριν αρχίσει ακόμα ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητους τόπους.

Με το σημαντικό έργο του έχουν ασχοληθεί με πολλαπλές αναφορές και εγκωμιαστικά σχόλια Ελληνες και ξένοι ιστορικοί Τέχνης. Η έκθεση του αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να δει κάποιος αποσπάσματα μιας δουλειάς 30 χρόνων, ενός εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών της γενιάς του ’90 σχολιασμένα από τον ίδιο.

Αν χρειαζόταν να ξεχωρίσουμε κάτι από το πλήθος των ιδεών που διέπουν το έργο του Α. Ψυχούλη, θα ήταν αυτά που αποτελούν και τον ακρογωνιαίο λίθο της διδασκαλίας του στους φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα τελευταία 15 χρόνια. Η ευεργετική δυνατότητα του «λάθους» και η σπουδαιότητα της «αποτυχίας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου στο χώρο τέχνης «δ» βρίσκεται στην οδό Χατζηαργύρη 4, στο Βόλο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου