ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηλεκτρολόγος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες

ηλεκτρολόγος-με-καλλιτεχνικές-ευαισ-81612

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης παρουσιάζει φωτογραφικά έργα με πρόσωπα των ηλικιωμένων του Γηροκομείου

Κοινωνικά μηνύματα υπέρ της τρίτης ηλικίας προβάλλουν ανάγλυφα μέσα από το φακό του Παναγιώτη Ανδριώτη, ο οποίος αποτύπωσε φωτογραφικά με ιδιαίτερη ευαισθησία, τα πρόσωπα των ηλικιωμένων του Γηροκομείου.

Ο δημιουργός, ο οποίος είναι εργαζόμενος στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Βόλου και μέλος του Συνδικάτου Ηλεκτροτεχνιτών και μισθωτών ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας, παρουσιάζει μια σειρά έργων με θέμα «Γηροκομείον Βόλου», τα οποία φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος, στην παραλία του Βόλου.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία πλήθους κόσμου, με τον πρόεδρο του Γηροκομείου Παύλο Πάνο, να υπογραμμίζει ότι ο ταλαντούχος φωτογράφος είναι ένθερμος φίλος του Ιδρύματος, αφιερώνοντας σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου του, κοντά στους ηλικιωμένους, σε καθημερινή βάση.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου επεσήμανε ότι τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν υπέρ του Ιδρύματος, εξαίροντας ταυτόχρονα, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, την ευαισθησία του Παναγιώτη Ανδριώτη, ο οποίος κάνει πράξη το μότο του Ιδρύματος «όλος ο Βόλος μια αγκαλιά για το Γηροκομείο».

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, ο οποίος εργάζεται από το 1999 στο δήμο Βόλου, ανέφερε από την πλευρά του ότι στα πρόσωπα των ηλικιωμένων και των εργαζομένων του Γηροκομείου, αντικρίζει τους δικούς του ανθρώπους. Αναλύοντας το βαθύτερο νόημα της συγκεκριμένης έκθεσης, ο νεαρός φωτογράφος τόνισε ότι «υπάρχει αισιοδοξία, θετική άποψη και άποψη ζωής από τα μέλη της Τρίτης ηλικίας», στα φωτογραφικά πορτραίτα που παρουσιάζει.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου ηλεκτρολόγων Βαγγέλης Χαντζάρας, σημείωσε από την πλευρά του ότι «το σωματείο στηρίζει τα μέλη του και κάθε μορφή τέχνης, πέρα από τα επαγγελματικά δικαιώματα και τα εργασιακά θέματα, προκειμένου να αναδείξουμε το έργο των συναδέλφων που ασχολούνται με την τέχνη και τον πολιτισμό».

Η έκθεση που θα ταξιδέψει στο φεστιβάλ του Μεσολογγίου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα φιλοξενηθεί έως τις 16 Μαρτίου στον εκθεσιακό χώρο του Γηροκομείου, Αργοναυτών με Κοραή, Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου