ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεματική διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Αλμυρού

θεματική-διαδικτυακή-ξενάγηση-στο-μο-590279

Το ενδιαφέρον πάρα πολλών, μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και όσων πολιτών επιθυμούσαν να μάθουν και να ξεναγηθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, συγκέντρωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι δωρεάν «Ψηφιακές ξεναγήσεις» που διοργάνωσαν όλους τους προηγούμενους μήνες, οι Φίλοι του Μουσείου Βόλου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ μετά από προτροπή πολλών συμπολιτών, γίνονται και ολοκληρώνονται εκ νέου εμπλουτισμένες σχετικές ξεναγήσεις, απευθυνόμενες σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν. Με αφορμή τις νέες συνθήκες και το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού για οποιαδήποτε αλλαγή και τυχόν νέο προγραμματισμό, θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τους προαναφερόμενους φορείς, να διακόψουν προσωρινά τις προγραμματισμένες και εξαιρετικά επιτυχημένες δια ζώσης δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, που πραγματοποιούνται τα προηγούμενα χρόνια.

Τις ξεναγήσεις έκανε για μία ακόμη χρονιά η διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διπλωματούχος ξεναγός και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» Μελίνα Κωστίδη.

Η όγδοη θεματική ψηφιακή ξενάγηση έχει τίτλο «Το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού στο πέρασμα του χρόνου». Γίνεται αναφορά στο Μουσείο Αλμυρού τη δεκαετία του ‘60 και μετά τους σεισμούς του 1980, στη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού Οθρυς και τον ιδρυτή της, σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του μουσείου, στις δράσεις που αναπτύσσονται και τις ιστορικές καταβολές της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου