ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναστήλωση παραδοσιακού οικισμού

αναστήλωση-παραδοσιακού-οικισμού-571743

Συνάντηση Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροχωρίου Αργιθέας «Το Σπυρέλο» με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνάντηση είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροχωρίου Αργιθέας, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η συνάντηση καθορίστηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κ. Περιφερειάρχη για το μοναδικό στην Ελλάδα, παραδοσιακό πετρόχτιστο κτηνοτροφικό οικισμό της «Πατλιάς», που αποτελείται από 14 πέτρινα καλύβια. Ο εν λόγω οικισμός, βρίσκεται στο Πετροχώρι Αργιθέας, σε υψόμετρο 1.700 μ., με διάρκεια ζωής πάνω από 200 χρόνια και χρειάζεται άμεση παρέμβαση για την αναστήλωση και επισκευή του για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα μέλη του Δ.Σ. γνωστοποίησαν στον κ. Περιφερειάρχη τα σχέδια του Συλλόγου για τον εν λόγω οικισμό, ώστε να είναι διαθέσιμος στο κοινό, προκειμένου να γίνει πόλος έλξης και ενδιαφέροντος για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν στη φύση, αλλά και σε όσους θέλουν να τον επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά την κτηνοτροφική ζωή, την παραγωγή και μεταποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τα έφτιαχναν οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι.

Ο κ. Αγοραστός άκουσε με προσοχή τα σχέδια του Συλλόγου, για την αναστήλωση του οικισμού της «Πατλιάς» και εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εντάξει το εν λόγω έργο σε κάποιο από τα προγράμματα της Περιφέρειας. Παράλληλα συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την πλούσια δραστηριότητα σε δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου