ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργοί σε δράση

δημιουργοί-σε-δράση-576483

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Ενωση Σεναριογράφων

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Ενωσης Ελλήνων Σεναριογράφων (Ε.Σ.Ε.) με τίτλο «Το σενάριο στη ζωή και την τέχνη» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο του Βόλου.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 70, και με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν ενεργά μέρος στο διάλογο και την αλληλεπίδραση που επιδιώχθηκε να υπάρχει με όλους τους παρευρισκόμενους, οι διοργανωτές της ημερίδας δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Οι συμμετέχοντες προερχόταν κυρίως από την Μαγνησία, ωστόσο και οι άλλοι νομοί της Θεσσαλίας έδωσαν το παρών καθώς κάποιοι ταξίδεψαν στο Βόλο αποκλειστικά για την εκδήλωση. Μάλιστα έντονα διατυπώθηκε το αίτημα για επανάληψη της ημερίδας στο Βόλο, με τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. κ. A. Κακαβά να δεσμεύεται για νέα εκδήλωση με ακόμη περισσότερα θέματα εντός του καλοκαιριού.

Επίσης πολλά ήταν και τα αιτήματα για πραγματοποίηση αντίστοιχης ημερίδας και στην πόλη της Λάρισας, αιτήματα στα οποία η Ε.Σ.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κακαβά, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ημερίδα και στη Λάρισα εντός των επόμενων μηνών.

Η ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς δωρεάν εκπαιδευτικών/ενημερωτικών ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και ξεκίνησαν με πρώτο σταθμό την πόλη του Βόλου.

Στις ημερίδες το κοινό ενημερώνεται για την τέχνη και την τεχνική του σεναρίου και παρέχονται συμβουλές και οδηγίες σε όσους επιθυμούν να συγγράψουν ένα σενάριο ή να διασκευάσουν κάποιο βιβλίο σε σενάριο, είτε προκειμένου να μετάσχουν στο 2ο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίων, είτε απλώς θέλουν να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.

H Ε.Σ.Ε. γιορτάζοντας φέτος τα 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον οπτικοακουστικό χώρο, συνεχίζει να γυρεύει και να προωθεί επίδοξους χαρισματικούς σεναριογράφους όλων των ηλικιών σε ένα από τα πιο ανερχόμενα και υποσχόμενα επαγγέλματα παγκοσμίως, που ωστόσο δεν είναι γνωστό στο ευρύ ελληνικό κοινό. Πέρυσι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, η Ε.Σ.Ε. θέσπισε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου, Πρωτότυπου ή Διασκευασμένου, Μικρού και Μεγάλου Μήκους. Η μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού, ώθησε τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακκαβά να πάρει την πρωτοβουλία οργάνωσης μιας σειράς ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.

Η ημερίδα στην πόλη του Βόλου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Τέλος, η Ενωση Ελλήνων Σεναριογράφων και ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Κακαβάς, διατυπώνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της ημερίδας και στους χορηγούς της εκδήλωσης, «χάρη στην ευγενή συνεισφορά των οποίων, μπόρεσε να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο επιτυχημένη εκδήλωση» όπως επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου