ΛΑΡΙΣΑ

«Ενας δρόμος… μία ιστορία»

ενας-δρόμος-μία-ιστορία-570701

Ομαδική έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας από μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου θα παρουσιαστεί στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Κούμα 28. Εργα με θέμα «Ενας δρόμος… μία ιστορία» παρουσιάζουν έντεκα μέλη της Φ.Λ. Βόλου το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19:30.

Η εν λόγω έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Φωτογραφικές Συναντήσεις», που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και θα έχει διάρκεια από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου 2015.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών 13 φωτογραφικές Λέσχες της χώρας θα εκθέσουν έργα μελών τους, υπό τον τίτλο «Φωτογραφική Ματιά», σε χώρους πολιτισμού της πόλης της Λάρισας. (Μύλος, Γαλλικό Ινστιτούτο, Χατζηγιάννειο, Πινακοθήκη κ.α.).Οι Λέσχες που μετέχουν είναι οι: Κομοτηνής, Φλώρινας, Βέροιας, Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Περιστερίου, Πάτρας, Χανίων και Λάρισας.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αποστόλης Αλεξίου, Παναγιώτης Ανδριώτης , Βάνα Γεωργαλά, Ελένη Δαπόντα, Γιάννης Κοϊνάκης, Βασίλης Νίμπης, Λευτέρης Πλαβός, Ανδρέας Ρούτσιας, Γιάννης Τζίμας, Δημήτρης Τσιουβάκας, Μαρία Χαραλάμπους

Επιμέλεια έκθεσης και συντονισμός ομάδας: Λευτέρης Πλαβός.

«Ως κάτοικοι της πόλης του Βόλου κληθήκαμε να επιλέξουμε ένα δρόμο από την αρχή μέχρι το πέρας του και να δημιουργήσουμε μια φωτοϊστορία. Μια ιστορία όχι με τη συμβατική έννοια της εξιστόρησης, αλλά αυτήν της εικαστικής άποψης -αλήθειας όπως αυτή εκπορεύεται από την ψυχή του κάθε φωτογράφου χωριστά. Από τη μία ο Βόλος µε τους πολλούς κάθετους και οριζόντιους δρόµους, τους οποίους καθημερινά διασχίζουν πολίτες που, τρέχουν, μιλούν, ακούν, οσφραίνονται και συλλέγουν µέσα τους προσωπικές μαρτυρίες» υπογραμμίζουν οι καλλιτέχνες.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε μέσα από μία σειρά βίντεο από φωτογραφίες των δημιουργών, τον Ιούνιου του 2013 στο Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος στη γιορτή της πόλης του Βόλου.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο σύνολό της το Μάιο του 2014 στο «Εναλλάξ», δίπλα στο Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο», Μεταμορφώσεως 3, στο Βόλο.

Οι καλλιτέχνες απευθύνουν κάλεσμα στους φιλότεχνους «µέσα από μία σειρά φωτογραφιών, να περιπλανηθούμε παρέα σε 11 δρόµους της πόλης του Βόλου στην πόλη της Λάρισας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου