ΛΑΡΙΣΑ

Σε απέραντο σινεμά μετατρέπεται η Λάρισα

σε-απέραντο-σινεμά-μετατρέπεται-η-λάρ-647953

«Όλη η Λάρισα ένα απέραντο σινεμά» είναι ο τίτλος – πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, που ανοίγει αύριο αυλαία και θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου.

Συνολικά θα προβληθούν 27 ξένες και 27 ελληνικές, καθώς και 30 μαθητικές ταινίες, ενώ στη Λάρισα θα ταξιδέψουν αρκετοί έλληνες δημιουργοί, καθώς και -μέχρι στιγμής- τέσσερα σχολεία από την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλό,με περισσότερους από 1.500 ενδιαφερόμενους από: Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία Ρωσία, Βαλκάνια, Καναδάς, Αυστραλία, Κούβα και Μπάγκλαντες.

Στην φετινή διοργάνωση θα παραστούν οι: Σύλλας Τζουμέρκας, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νίκος Περάκης, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και θεωρητικός κινηματογράφου Ροβήρος Μανθούλης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνουν πολλά αφιερώματα, έκθεση φωτογραφίας και master class. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε αίθουσες της Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Μιλώντας για το Φεστιβάλ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να καταστεί η Θεσσαλία κέντρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας.

Στηρίζουμε, πρόσθεσε, τον θεσμό του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την προσπάθεια και τον κόπο των συντελεστών του και ευελπιστούμε ότι με την πάροδο των χρόνων, θα καταστεί θεσμός, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για τα διεθνή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου