ΛΑΡΙΣΑ

Με φωτογραφική διάσταση

με-φωτογραφική-διάσταση-570804

Συναντήσεις με έργα γνωστών δημιουργών από τη Λάρισα και το Βόλο

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων, διάρκειας δύο εβδομάδων, που διοργανώνει, για πρώτη φορά στη Λάρισα, η Φωτογραφική Λέσχη, από 25 Απριλίου μέχρι 10 Μαΐου, με τη συμμετοχή της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου και άλλων πόλεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών 13 φωτογραφικές Λέσχες της χώρας θα εκθέσουν έργα μελών τους, με γενικό τίτλο «Φωτογραφική Ματιά», σε χώρους πολιτισμού της πόλης μας. (Μύλος, Γαλλικό Ινστιτούτο, Χατζηγιάννειο, Πινακοθήκη κ.α.). Οι Λέσχες που μετέχουν είναι οι: Κομοτηνής, Φλώρινας, Βέροιας, Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Περιστερίου, Πάτρας, Χανίων και Λάρισας. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μιλήσουν για την Τέχνη της Φωτογραφίας ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Δεπόλλας και ο θεωρητικός της φωτογραφίας Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στο χώρο του «Μύλου» (Γεωργιάδου 53, Λάρισα).

Ο Γιώργος Δεπόλλας είναι συνιδρυτής του Image Studio (1975), του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών (1979) και της εκδοτικής εταιρείας Fotorama (1983). Από το 1984 διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Βακαλό, τις δραστηριότητές του αυτές τις συνεχίζει μέχρι σήμερα. Η δουλειά του, έχει δημοσιευθεί και εκτεθεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου έχει εκθέσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξέδωσε τις μονογραφίες «Κοσμοτοπία» (1994) και «Εκτός Παιδιάς» (2000). Εχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων, κριτικών, δοκιμίων ενώ μετέφρασε φωτογραφικά βιβλία των Susan Sontag, Ian Jeffrey, Villem Flusser. Επιμελήθηκε πολλές φωτογραφικές εκδόσεις. Από το 2001 εργάζεται ως επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου