ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με κάλαντα και ευχές

με-κάλαντα-και-ευχές-517574

Κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα περιελάμβανε η τελευταία εκπομπή του έτους για την ενότητα «Μιλάμε για το βιβλίο» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο συμπολίτης φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής. Προσκεκλημένοι της εκπομπής που μεταδόθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής και μέλη της παιδικής χορωδίας του τμήματος παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής της Ι.Μ Δημητριάδος και Αλμυρού αλλά και ενηλίκων. Τη χορωδία διηύθυνε η μουσικός, πιανίστρια και μαέστρος, Μαριάννα Σαμαρτζή.

Ο συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και ιστοριών, εκπαιδευτικός Βασίλης Κουτσιαρής γεννημένος στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, συντονιστής της «Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Κω». Ο Βασίλης Κουτσιαρής έχει επίσης την επιμέλεια της σελίδας «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου» στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice, ενώ παρουσιάζει παιδικά βιβλία στη στήλη «Βιβλίο στο μικροσκόπιο».

Ο προσκεκλημένος συγγραφέας μίλησε για την αγάπη του για το παιδικό βιβλίο, μια αγάπη που απορρέει από την επιθυμία του να δώσει καλά κείμενα στα παιδιά, αλλά και για τις άλλες λογοτεχνικές του δράσεις. Ιδιαίτερα για τα πρωτοχρονιάτικα παραμύθια του «Βράδυ στη γη» και «ο Αη Βασίλης της χρονιάς», το οποίο συνέγραψε με τον επίσης εκπαιδευτικό και συγγραφέα Γιάννη Διακομανώλη, μετέφερε στους ακροατές την ανησυχία των παιδιών για την ύπαρξη του Αγίου που προσφέρει δώρα στα παιδιά, καταλήγοντας πως όσο κρατάει κανείς μέσα στην ψυχή του την ελπίδα της χαράς και της προσφοράς ο Αη Βασίλης θα έρχεται κοντά μας, χαρίζοντάς μας υλικά, αλλά κυρίως άυλα δώρα μεγάλης αξίας. Ο Βασίλης Κουτσιαρής πρόσφερε βιβλία του στους ακροατές και στα μέλη της χορωδίας, αφού προηγουμένως τα υπέγραψε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου