ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παιδικά εργαστήρια

παιδικά-εργαστήρια-390554

Εγκαινιάζεται σήμερα η ετήσια έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 8 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, η ετήσια έκθεση με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 250 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης, Αρτέμιδας, της Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.

Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι: Αναστασία Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Βάγια Μπεκιώτη, κεραμίστρια, Κερασία Ντάτσιου, ζωγράφος, Λέττα Ποδαροπούλου, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος.

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου πρωτοπόρα σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης που αφορούν στα παιδιά αναδεικνύει με τις δράσεις του, την εικαστική αγωγή ως κύρια συνιστώσα της πολιτιστικής του πολιτικής. Το επιστημονικό προσωπικό που υλοποιεί το πρόγραμμα, η υλικοτεχνική υποδομή, η πολύχρονη εμπειρία και η αγάπη για το παιδί και την τέχνη διαμορφώνουν πολίτες ευαισθητοποιημένους στην πολιτιστική τους κληρονομιά.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης. Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου και θα λειτουργεί: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-2:30 και 5:30-9:00, Σάββατο 9:00-1:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου