ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

6ο φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου

6ο-φεστιβάλ-αφήγησης-ολύμπου-389429

Στη διοργάνωση του 6ου φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου προχωράει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με άλλους φορείς πολιτισμού, και την συμμετοχή αρκετών Βολιωτών, αποδεικνύοντας ότι οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ αντιστέκονται σε κάθε μορφή κρίσης με δράση και επιμονή σε αξίες, θεσμούς και προβολή του πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ αφήγησης θα υποδεχθεί φέτος τους φίλους της αφήγησης, τους λάτρες της φύσης και τους πιστούς στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων στην Καλλιπεύκη Λάρισας στις 20 και 21 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή στις 6 μ.μ. με καλεσμένους εξαιρετικούς ομιλητές πανεπιστημιακούς από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, όπως ο Στ. Ροζάνης, ο Ζ. Παπαδημητρίου, η Σμ. Παπαδοπούλου, ο Π. Αγγελίδης που θα εστιάσουν στη σημασία και σχέση του μύθου με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η βραδιά θα κλείσει με μια μοναδική αφηγηματική παράσταση με ελληνικά παραμύθια με την αφηγήτρια Λ. Λαμπρέλη σε συνοδεία από τη μεσόφωνο Ελλη Αρβανίτη.

Το Σάββατο το πρωί στις 11, θα λειτουργήσουν τρία εργαστήρια για όσους θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της αφήγησης. Για τα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 24210 74861 πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Την ίδια ώρα και για ένα τρίωρο μέσα στο δάσος ομάδα φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε του Πανεπιστημίου με την καθοδήγηση του Κ. Μάγου, επίκ. Καθ. του Π.Θ. και Α. Μαγουλιώτη, αν. καθ. του ομότιμου πανεπιστημίου, θα προσφέρει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και θα προσφέρει δωρεάν βιβλία.

Ο Δ. Δακτυλάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με την ομάδα του θα προσφέρει μια δραματοποιημένη παράσταση.

Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση παιδαγωγικού υλικού που σχεδίασαν και κατασκεύασαν φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΠΕ.

Στις 7 μ.μ. στο μαγικό ξέφωτο της Πατωμένης, θα ξετυλιχτεί το κουβάρι των παραμυθιών από πέντε αφηγητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους κλαρίνου και με μια …φωτεινή έκπληξη που θα συναγωνιστεί τις πυγολαμπίδες που κάθε χρόνο κλέβουν την παράσταση τη στιγμή που η εμπνεύστρια και πρόεδρος του Φεστιβάλ, Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθ. του Παν. Θεσσαλίας, κλείνει τις εργασίες και ανανεώνει το ραντεβού μετά από δυο χρόνια.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιπευκιωτών (ΜΕΣΑΚ), τον Πανελλήνιο Ομιλο Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ) και το Ιδρυμα Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Εύβοιας και Στ. Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου