ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη

αφιέρωμα-στο-μίκη-θεοδωράκη-335673

Συναυλία με την ανδρική «Απολλώνειο» Χορωδία Ν. Ιωνίας Βόλου

Συναυλία αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιήσει η «Απολλώνειος» Χορωδία της Ν. Ιωνίας, τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 40 χρόνων δράσης και καλλιτεχνικής παρουσίας στο χώρο του χορωδιακού τραγουδιού.

Η Απολλώνειος Ανδρική Χορωδία απαρτίζεται από ερασιτέχνες χορωδούς, που ασκούν διάφορα επαγγέλματα και ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς, με το τραγούδι, που τους ενώνει και καλλιεργεί τη φιλία τους. Τη Χορωδία από το 1986 διευθύνει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Η Απολλώνειος Χορωδία με την πολύ πλούσια δράση και τις συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει διοργανώσει και συμμετείχε σε αφιερώματα καλλιτεχνών, σε συμπράξεις με άλλα χορωδιακά συγκροτήματα, μουσικά σύνολα, σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, επετείους και σπουδαίων μουσικών γεγονότων, ακόμη σε λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους ντόπιους μουσικούς που συνόδευσαν κατά καιρούς τη Χορωδία.

To Noέμβριο του 2001 συμμετείχε στον 1ο διεθνή διαγωνισμό Ναυπάκτου προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, όπου κατέκτησε την τιμητική 5η θέση. Τον Ιούλιο του 2002 κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία της φολκλορικής μουσικής στον 3ο Διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών και 9ο Φεστιβάλ Καρπενησίου. Το 2009 εξέδωσε CD με Αναδρομικές Ηχογραφήσεις» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων δράσης (1974-2009). Eίναι από τις ελάχιστες ανδρικές Χορωδίες που απέμειναν στην Ελλάδα και η μόνη ανδρική στο Βόλο που παραμένει έτσι από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Την «Απολλώνειο» αποτελούν οι : Κώστας Γαϊτανάς, Μπάμπης Γιαβρουδέλης, Βασίλης Βλιώρας, Νίκος Βούλγαρης, Γιώργος Διαμαντής, Βασίλης Ζουπανιώτης, Απόστολος Καλαμογιώργος, Βάϊος Καραφέργιας, Σωτήρης Κύρκος, Κώστας Κωνσταντινόπουλος, Λίνος Κωστόπουλος, Νίκος Κουτσορίζος, Μιχάλης Λουλούδης, Γιώργος Μαραθάς, Γιάννης Παγώνης, Γιάννης Πέτσης, Γιάννης Παπαεμανουήλ, Τάσος Παραγιούτσικος, Αριστείδης Ρέπουλης, Λεωνίδας Tίγκας, Στάθης Φάππας. Στο μπουζούκι συνοδεύει ο Δημήτρης Τυφλίτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου