ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργώντας μ’ ένα κλικ

δημιουργώντας-μ-ένα-κλικ-335509

Ο συμπολίτης Θοδωρής Πατακιούτης συνεχίζει την οικογενειακή φωτογραφική παράδοση

Ενθερμος φίλος της φωτογραφίας είναι παιδιόθεν ο συμπολίτης Θοδωρής Πατακιούτης, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή φωτογραφική παράδοση, δημιουργώντας μ’ ένα κλικ. Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε στο φιλότεχνο κοινό της πόλης η φωτογραφική έκθεση που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο και με αφορμή τον θεσμοθετημένο κύκλο εκδηλώσεων της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, που τιτλοφορείται «Νοέμβριος Φωτογραφίας». Ο συμπολίτης φωτογράφος, παρουσίασε τη δουλειά του με τίτλο «Γκλαβάνη με Αλεξάνδρας» και θέμα τον χωριάτικο φούρνο Ιωαννίδη, με την επιμέλεια του Γιάννη Στρατουδάκη και της Νατάσας Καρακατσάνη, αναδεικνύοντας μέσα από την προσωπική του ματιά, στιγμές της καθημερινής ζωής της πόλης.

Οπως αναφέρει ο ίδιος «η φωτογραφία πάντα ήταν το χόμπι μου και μου άρεσε πάρα πολύ». Ο πατέρας του Τιμολέων ήταν, σημειωτέον, εκ των ιδρυτικών μελών του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και οι δημιουργικές εικόνες που συνέλλεξε από την παιδική ηλικία, καθόρισαν ουσιαστικά την μετέπειτα πορεία του. «Ολες μου οι μνήμες είναι συνδεδεμένες με τη φωτογραφία» αναφέρει ο ίδιος, και προσθέτει «η φωτογραφική μου μηχανή είναι ένας τρόπος έκφρασης».

Είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Δίαυλο με δάσκαλο τον Λέοντα Μουρτζούκο, έχει συμμετάσχει σε πολλά workshopκαι σεμινάρια, εκθέσεις φωτογραφίας και διαγωνισμούς, αποσπώντας διακρίσεις.

Ο συμπολίτης δημιουργός υπογραμμίζει ότι υιοθετεί «τη μοντέρνα φωτογραφία που αφηγείται» εικόνες και στιγμές, αποκαλύπτοντας παράλληλα τον πλούσιο ψυχικό κόσμο του φωτογράφου. Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, συνεχίζει την πορεία του, προετοιμάζοντας τα επόμενα καλλιτεχνικά του βήματα, στο δημιουργικό πεδίο που τον εκφράζει.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου