ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύτηκε Βολιώτισσα λυρική καλλιτέχνιδα

βραβεύτηκε-βολιώτισσα-λυρική-καλλιτ-253843

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα Θεοδώρα Παλιοπούλου, η οποία διακρίνεται για την εξαιρετική φωνή της. Συγκριμένα, βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Φίλων Κλασικής Μουσικής και Οπερας, στη διάρκεια της γιορταστικής συναυλίας που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29.

Ο Σύλλογος Φίλων Κλασικής Μουσικής και Οπερας και η κυψέλη Τρανταλίδη, με «ψυχή» τον εξαίρετο νομικό και συγγραφέα Γεώργιο Τρανταλίδη, διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη συναυλία με βραβεύσεις λυρικών καλλιτεχνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την έκθεση συλλογής του ηθοποιού Μάνου Κατράκη. Ο υπέροχος χώρος της Πινακοθήκης ήταν κατάμεστος, με δεκάδες φιλότεχνους να δίνουν το «παρών» στη συναυλία.

Η Βολιώτισσα λυρική σοπράνο Θεοδώρα Παλιοπούλου τραγούδησε όπερα, με τη συνοδεία της πιανίστα και ποιήτριας Κασσάνδρας Φουντουλάκη, με την οποία μετρούν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες.

Η βραδιά περιελάμβανε ποικίλα πολιτιστικά χρώματα, καθώς ορισμένοι καλλιτέχνες διάβασαν ποίηση, άλλοι έπαιξαν σαξόφωνο και άλλοι ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια. «Ηταν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη όνειρα, μελωδίες και γεμάτη αγγελικά ακούσματα. Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι απίστευτα δύσκολος, αλλά συνάμα μαγικός» υπογράμμισε ο χαρισματική ερμηνεύτρια.

Αναφερόμενη στη μουσική βραδιά, η Θεοδώρα Παλιοπούλου αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ομολογώ ότι αισθάνθηκα πανέμορφα σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κάθε φορά που τραγουδώ ή παίζω κάποιον ρόλο μεταμορφώνομαι, είναι η απόλυτη ευτυχία για μένα. Θέλω να βγάλω το φως που νιώθω προς τα έξω προς τον κόσμο. Οταν τραγούδησα όπερα, οι θεατές ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα. Η αποδοχή του κόσμου για μένα είναι το μεγαλύτερο χειροκρότημα, το μεγαλύτερο δώρο» είπε.

Η στιγμή της βράβευσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, με τη νεαρή σοπράνο να υπογραμμίζει: «Οταν με βραβεύσαν, η συγκίνησή μου ήταν τεράστια. Ο κόσμος ήταν τρομερά ενθουσιώδης. Μια όμορφη τιμητική βράβευση με ενθύμια τέχνης από την εθνική γκαλερί του Λονδίνου, λουλούδια και ένα χρυσό μετάλλιο. Μια υπέροχη εμπειρία που θα θυμάμαι για πάντα».

Το ρεπερτόριο που ερμήνευσε περιλάμβανε ιταλική όπερα, όπως η άρια «O mio babbino Caro» του Giacomo Puccini από το έργο Gianni Schicchi, «Panis Angelicus» του Cesar Franck, «O sole mio» ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά ερωτικά τραγούδια όλου του κόσμου του Eduardo di Capua, «Signore Ascolta» από την όπερα Τurandot του Giacomo Puccini και την τσεχική όπερα «Rusalka» του Αntonin Dvorak, που είναι προσευχή στο φεγγάρι.

Στη γιορταστική συναυλία συμμετείχαν ο τενόρος Γιώργος Στάμνος, η πιανίστα και ποιήτρια Κασσάνδρα Φουντουλάκη, η ποιήτρια Ακριβή Κάραλη, η Ντίνα Τρυπιώτη και άλλοι. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Εβελυν Λιγνού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου