ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ορθόδοξη μαρτυρία …το σπίτι μας!!! – Η ιστορία του ραδιοφώνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ορθόδοξη-μαρτυρία-το-σπίτι-μας-η-ισ-256053

Της Αμαλίας Καπότση, οικονομολόγου

Ηταν Χριστούγεννα και τότε θυμάμαι. Εξω ψιλό έπεφτε χιόνι. Κρύο, παγωνιά!

Ομως μέσα ήτανε πολύ ζεστά. Τρέχαμε όλοι. Μόλις είχαμε ετοιμάσει το ραδιόφωνό μας. Ιερείς, εκπαιδευτικοί, γιατροί, νηπιαγωγοί, μουσικοί, πρόεδροι τοπικών Συλλόγων (Κρητικοί, Μακεδόνες, Θρακιώτες κ.ά.),απλές νοικοκυρές και νέα παιδιά στην κονσόλα, δουλέψαμε πολύ.

Είχαμε στεγαστεί πρώτα στο Μητροπολιτικό Οίκημα επί της Καρτάλη.

Πρώτος μας διευθυντής ο πανοσιολογιώτατος και οικονομολόγος π. Συμεών Βενετσιάνος. Τον θυμάστε; Δημοσιογράφος η Ελένη Σερίβελη, στον προγραμματισμό η Αμαλία Καπότση οικονομολόγος.

Βοηθούσε και ο κ. Γιάννης ο αδελφός του τότε Μητροπολίτη μας κ. Χριστοδούλου. Τον θυμάστε και τον κ. Γιάννη;

Ο κόσμος μάς δέχτηκε με χαρά. Γεμίσαμε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ζάχαρη άχνη. Εκεί μείναμε πολλά χρόνια.

Ο π. Συμεών Βενετσιάνος έφυγε για τον Πειραιά. Στη θέση του ήλθε ο Κώστας Σουλιώτης. Μαζί του και η σύζυγός του Πολυτίμη. Νέες ωραίες συνεργασίες και φιλίες.

Μετά μεταφερθήκαμε στο τότε καινούργιο και άνετο κτίριο της Ι.Μ.Δ. στα Μελισσάτικα. Εκεί γνωρίσαμε τον καινούριο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο. Αγκάλιασε και ο ίδιος τον Ρ/Σ μας και ενδιαφέρεται μέχρι σήμερα πολύ για την Ορθόδοξη Μαρτυρία.

Μετά από πολλά χρόνια εμείς οι παλιοί αποχωρίσαμε. Φυσικό ήταν. Ηρθαν νέοι και καλύτεροι από μας. Η Ορθόδοξη Μαρτυρία συνεχίζει να εκπέμπει και να έχει πολλούς ακροατές και φίλους.

Δώσαμε λίγα και πήραμε πολλά!! Τι πήραμε;

Πήραμε αλληλοεκτίμηση, αλληλοσεβασμό, αγνές φιλίες, άριστες συνεργασίες, αγάπη, ευγνωμοσύνη και την ανείπωτη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας!!!

Ομως δεν το πήραμε χαμπάρι ότι μεγαλώσαμε.

Η μεγάλη εκείνη αλυσίδα συνεργατών και φίλων πάλιωσε.

Οι κρίκοι της ένας – ένας φεύγουν και χάνονται.

Ομως τίποτε δεν φεύγει και δεν χάνεται. Τίποτε δεν πάει χαμένο. Κ. Σουλιώτης, Κ. Λιάπης, Κ. Νησιώτης και τόσοι άλλοι…

Ολοι σας είστε μέσα στην καρδιά μας και στην σκέψη μας. Στολίζετε τις ωραιότερες αναμνήσεις των καλύτερών μας χρόνων. Την καλοσύνη σας, την αξιοπρέπειά σας, την σεμνότητά σας, γενικά το παράδειγμά σας δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Θα είστε πάντα μέσα στις ψυχές μας.

Ομορφα χρόνια, δημιουργικά. Ημασταν όλοι νέοι τότε. Με πολύ κέφι και όρεξη. Γίναμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Σαν μια μεγάλη κυψέλη. Αριστες και αγνές φιλίες. Αλλα χρόνια βλέπετε. Από τα καλύτερά μας χρόνια ήταν τα χρόνια που ιδρύσαμε τον σταθμό μας, την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.

Φίλες και φίλοι. Καλά Χριστούγεννα!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου