ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο τμήμα μουσικής προπαιδείας για νήπια στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

νέο-τμήμα-μουσικής-προπαιδείας-για-νή-18721

Ολα είναι μουσική

Η πολύ μεγάλη ανταπόκριση των γονέων και παιδιών στα τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής που επί σειρά ετών προσφέρει το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στις φιλόξενες αίθουσές του, οδήγησε στην απόφαση για έναρξη ενός ακόμη τμήματος που θα απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας (δηλαδή παιδιά ηλικίας πέντε ετών).

Με τους ήχους της μουσικής, την κίνηση, τη ζωγραφική, τη γνωριμία με τα όργανα της ορχήστρας τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Μαθαίνουν και εξερευνούν τα στοιχεία της μουσικής (ρυθμό, μελωδία, ηχόχρωμα κ.λπ.), έρχονται σε επαφή με μουσικές διαφορετικών τόπων και εποχών και με διάφορα μουσικοκινητικά εργαλεία μαθαίνουν να τη συνεργασία με τις δραστηριότητες ακρόασης, σύνθεσης, εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμού. Γνωρίζουν τις βασικές έννοιες της μουσικής μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια, βασισμένα στην έρευνα και οργάνωση ηχητικών φαινομένων, στο ρυθμό, στο τραγούδι, στον αυτοσχεδιασμό, στην ακοή.

Παίζουν σε κρουστά μουσικά όργανα, κατασκευάζουν αυτοσχέδια δικά τους και προετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους στη μουσική, γνωρίζοντας από κοντά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στις υπόλοιπες τάξεις του Ωδείου.

Με τη βοήθεια ειδικευμένης καθηγήτριας τα παιδιά γνωρίζουν κι αγαπούν τη μουσική. Αποκτούν την ικανότητα να ακούει τη μουσική και να τραγουδούν σωστά παίζοντας με τα άλλα παιδιά. Αναπτύσσουν με φυσικό τρόπο βιωματικά την αίσθηση του ρυθμού, του τονικού ύψους και του ηχοχρώματος. Ερχονται σε επαφή με την μουσική του τόπου μας, μουσικές άλλων λαών και με μεγάλα – διάσημα αριστουργήματα της έντεχνης μουσικής.

Προετοιμάζονται για τα επόμενα βήματά τους στον κόσμο της μουσικής. Γνωρίζουν από κοντά τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν μια κλασική ορχήστρα αλλά και με όργανα της παραδοσιακής μας μουσικής. Στους μικρούς μαθητές στα μαθήματα παρουσιάζονται από καθηγητές του ωδείου μας διάφορα όργανα όπως η κιθάρα, το βιολί, το βιολοντσέλο, το φλάουτο, το πιάνο κ.α. Δημιουργούν μια μικρή ορχήστρα με όργανα (ORFF) που σκοπό έχει την εκμάθηση της λειτουργίας των βασικών αρχών μιας ορχήστρας.

Το νέο αυτό τμήμα θα γίνεται κάθε Σάββατο 10:00 με 11:30 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στο τηλέφωνο 24210 36992 το συντομότερο δυνατόν λόγω των περιορισμένων θέσεων συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου