ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή ταινίας «Οικογενειακή υπόθεση»

προβολή-ταινίας-οικογενειακή-υπόθε-18742

Συγκλονιστική ταινία θα προβληθεί στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Οικογενειακή υπόθεση» σε σκηνοθεσία Κάλιν Πέτερ Νέτζερ συνεχίζονται την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Λουμινίτα Γκεοργκίου, Μπόγκταν Ντουμιτράτσε, Νατάσα Ράαμπ, Ιλίνκα Γκόια.

Χρυσή Άρκτος και βραβείο κριτικών στο Βερολίνο για ένα πικρό κοινωνικό δράμα που περιγράφει διεισδυτικά μέσα από το πορτρέτο μιας εξουσιαστικής γυναίκας τη μετα-Τσαουσέσκου ρουμάνικη πραγματικότητα.

Η ταινία μέσα σε ένα διαχρονικό κοινωνικό πλαίσιο απάνθρωπης ανισότητας, όπου η αξία των συναισθημάτων είναι ευθέως ανάλογα της οικογενειακής και γενικότερης ευμάρειας αυτού που τα βιώνει, αφηγείται την πορεία μιας εξαιρετικά ιδιόμορφης και προβληματικής οικογενειακής κατάστασης την οποία και ανατέμνει με πραγματική γνώση στις πιο μικρές λεπτομέρειές της αποδεικνύοντας την οικουμενικότητα και την διαχρονικότητα των διαπροσωπικών και ενδοοικογενειακών προβλημάτων και συγκρούσεων.

Η ερμηνεία της Luminita Gheorghiiu στο ρόλο της μητέρας η οποία κινείται με άνεση ανάμεσα στην κυνικότητα του υπερβολικού και την τραγικότητα της απόγνωσης αποδεικνύει τις μοναδικές υποκριτικές δυνατότητες της προσθέτει περεταίρω αξία σε μια πραγματικά εξαιρετική κινηματογραφική δημιουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου