ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην ίδρυση της Ν. Ιωνίας

αφιέρωμα-στην-ίδρυση-της-ν-ιωνίας-18892

Κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα 90 χρόνια ζωής (1924-2014) της προσφυγικής πόλης μας της Νέας Ιωνίας, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» με τη στήριξη και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων, Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας στις 7μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η πρώτη εκδήλωση το Σάββατο 15 Νοεμβρίου έχει θέμα «Το Μικρασιάτικο τραγούδι πριν και μετά το 1922» και συμμετέχουν οι χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και της επαρχίας Φαρσάλων με υπεύθυνους μουσικούς αντίστοιχα την Λία Λεφάκη και τον Γεώργιο Αργυρό.

Η δεύτερη το Σάββατο 22 Νοεμβρίου έχει θέμα «Η ζωή και το παραμύθι» με ομιλητή τον κ. Βασίλη Αναγνωστόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αναφορά στο μικρασιάτικο παραμύθι.

Το παιδικό τμήμα θεατρικής αγωγής του Συλλόγου θα παρουσιάσει το παραμύθι «Ο γυάλινος πύργος» της Κ. Αλιβάνογλου με την ευθύνη της Ευφροσύνης Κουτσογιάννη, θεατρολόγου-νηπιαγωγού και τη μουσική επιμέλεια του μουσικού Κωνσταντίνου Νικολόπουλου. Θα ακολουθήσει «ένα αληθινό παραμύθι» (στο ρόλο της γιαγιάς η Ελένη Βαφειάδου) με τη συμμετοχή των παιδικών τμημάτων χορού του Συλλόγου (υπεύθυνη η Βιργινία Χρήστου).

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με το χορόδραμα «Νέα Ιωνία 1924-2014- Από το Δράμα στο Θαύμα».

Ενα πολυθέαμα με εικόνες, αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων ντόπιων συγγραφέων, δραματοποίηση κειμένων, τραγούδι και χορό από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου. Στην παρουσίαση – αφήγηση η Ζωή Ιωαννίδου, η Ελένη Παπαγιάννη και ο Γιάννης Παπανικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου