ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σώμα του μουσικού

το-σώμα-του-μουσικού-163146

Εργαστήριο με τίτλο «το σώμα του μουσικού», που αποτελεί εισαγωγή στο διαλογισμό, τη διαχείριση της αναπνοής και την άσανα θα πραγματοποιήσουν ο Γιώργος Φωτιάδης και ο Μαριάννα Αστρακά από 18 – 24 Αυγούστου στο πλαίσιο του θεσμού του Μουσικού χωριού που πραγματοποιείται στον Αγιο Λαυρέντιο.

Το εργαστήριο αυτό πραγματοποιείται για τρίτη φορά στο μουσικό χωριό και ανήκει σε μία σειρά εργαστηρίων που ξεκίνησε το 2007. Στοχεύει στην αρμονική σύνδεση του σώματος του μουσικού (και όχι μόνο) με τον πνευματικό και ψυχικό στοχασμό.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά μικρές εισηγήσεις και συζητήσεις σχετικά με την κατανόηση του θεωρητικού υποβάθρου της γιόγκα.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές και σε οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει βιωματική επαφή με την επιστήμη της γιόγκα.

Ο Γιώργος Φωτιάδης είναι εισηγητής της Σατυανάντα Γιόγκα από το 2000. Εχει εκπαιδευτεί στο σεμινάριο δασκάλων της Αστάνγκα Γιόγκα με τον Jean Claude Garnier, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χάθα και λάγια γιόγκα και έχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα. Έχει διδαχτεί την πρανική θεραπεία του Τσόα Κοκ Σούι, τη θεραπεία με ήχο του Peter Hess, Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών) και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας.

Η Μαριάννα Αστρακά είναι εισηγήτρια της Σατυανάντα Γιόγκα. Έχει εκπαιδευτεί στο σεμινάριο δασκάλων Χάθα Γιόγκα με αρχές Ανουσάρα με υπεύθυνη τη Βιβή Λέτσου. Εχει μυηθεί σε διδασκαλίες της βουδιστικής παράδοσης του μονοπατιού της Βατζραγιάνα, έχει διδαχτεί Μάρμα Μασάζ (πίεση ενεργειακών καναλιών) και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια ψυχολογίας και σωματοθεραπείας. Παράλληλα, ο Γιώργος και η Μαριάννα δραστηριοποιούνται στο χώρο του ντοκιμαντέρ σε σχέση με την πνευματική αναζήτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου