ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το δέντρο και η κούνια» στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική

το-δέντρο-και-η-κούνια-στο-θερινό-κιν-163173

Η ταινία «Το δέντρο και η κούνια» θα προβάλλεται από αύριο Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική και στο πλαίσιο του κύκλου Ciné Μεσόγειος. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η Μαρία Ντούζα (βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση) και πρωταγωνιστούν οι: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάνα Καράνοβιτς, Νίκος Ορφανός, Γιώργος Σουξές, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Τζον Μπίνκελ, Ιρις Μήττα, Ελένη Κουλέτση. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο World Film Festival του Μόντρελ, απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, ήταν η ταινία έναρξης του ελληνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας» και συμμετείχε στα Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, Αυστραλίας, Ινδιών, Βελγίου, Στοκχόλμης, Βελιγραδίου.

Η Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη), καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλίας Λογοθέτης) τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, από τότε που άφησε την Ελλάδα γα να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία. Ο πατέρας της, δήμαρχος στη μικρή τους πόλη, έχοντας υπάρξει προσφυγόπουλο στη Σερβία μετά τον εμφύλιο πόλεμο, κι έχοντας αγωνιστεί για να επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν θα συγχωρήσει την κόρη του για την απόφασή της να φύγει από τον τόπο τους.

Ωστόσο, η αναγκαστική μετάθεση στην Κίνα του βρετανού συζύγου της Ελένης, του Χάρι (Τζον Μπίκνελ), ανατρέπει την τακτοποιημένη ζωή της και κλονίζει το γάμο της. Ανάστατη και προβληματισμένη η Ελένη με τη δεκάχρονη κόρη της (Ιρις Μήττα) επιστρέφει στη γενέτειρά της για τις πασχαλινές διακοπές. Στο πατρικό της γνωρίζεται με την πενηντάχρονη σέρβα Νίνα (Μιριάνα Καράνοβιτς), που εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση), προσέχει τον ηλικιωμένο πια πατέρα της. Αυτή η συνάντηση θα γίνει η αιτία να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου