ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικό εργαστήριο στα Χάνια

βιωματικό-εργαστήριο-στα-χάνια-163158

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, διοργανώνει πενθήμερο θερινό Βιωματικό Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες, με βασικό εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή, από τις 16 έως και 20 Αυγούστου. Το θέμα του φετινού εργαστηρίου είναι: «Εγκέφαλος, Νόηση, Φύση στο Θέατρο».

Ενα πενθήμερο βιωματικό σεμινάριο ανακαλύπτοντας την «Φύση» του θεάτρου μέσα στη «φύση».

«Εκεί στη φυσική σκηνή του κόσμου θα διερευνήσουμε πως η «φύση» αναπαριστάνεται στο θέατρο και πως το θέατρο αναπαριστά την «φύση», μέσα από αισθήσεις, δράσεις και πολλαπλές τεχνικές. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα δίνονται στους συμμετέχοντες ατομικές ή και ομαδικές ασκήσεις/δράσεις, που θα προετοιμάζουν το απογευματινό εργαστήριο» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Βασικός εμψυχωτής είναι ο Λάκης Κουρετζής, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ειδικός παιδαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Εμψυχώτρια η Μαραγκουδάκη Δέσποινα, ηθοποιός, βρεφονηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Χάνια Πηλίου, στο Προσκοπικό κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό κέντρο «Κένταυρος». Χτισμένο ανάμεσα στις καστανιές και οξιές χαρίζοντας του μια καταπληκτική ομορφιά, έχει όλα τα απαραίτητα κτίσματα (τουαλέτες, ντουζιέρες, τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο ύπνου απαρτιζόμενο από κρεβάτια-κουκέτες χωρητικότητας 37 ατόμων) καθώς και χώρους εξωτερικούς (χώρος πυράς, τραπεζαρία).

Τα θερινά εργαστήρια, όπως και το φετινό, έχουν συμβιωτικό χαρακτήρα, για όσους το επιθυμούν, το οποίο ενδυναμώνει την λειτουργία του εργαστηρίου και αναπτύσσει το ομαδικό πνεύμα. Πληροφορίες-εγγραφές: Cafe Opera, Όγλ 1 6957087320 (Κερασία Καρανίκου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου