ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Κισσό

βιβλιοπαρουσίαση-στον-κισσό-160610

Στον φιλόξενο πολιτιστικό χώρο του κτήματος Σαμανλή στον Κισσό του Πηλίου, την Κυριακή 27 Ιουλίου παρουσιάστηκε με επιτυχία το νέο παιδικό μυθιστόρημα του Διονύση Λεϊμονή «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» που πρόσφατα κυκλοφόρησε στη σειρά Περιστέρια των εκδόσεων Πατάκη. Ο χώρος ιδανικός για ανάλογες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις απολαμβάνοντας τη φύση στο μεγαλείο της αλλά και τη φιλοξενία των ιδιοκτητών του χώρου Στέλιου και Δήμητρας.

Ο συγγραφέας συνομίλησε με μικρούς αλλά και ενήλικους αναγνώστες, γιατί το παιδικό βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και σε όσους μπορούν ακόμα να διατηρούν μια παιδική ψυχή, για μια κλοπή που ίσως δεν έχει προηγούμενό της, την κλοπή των Παρθενώνειων μαρμάρων μας αλλά και για ένα ναυάγιο στον Αβλέμονα των Κυθήρων, του πλοίου του Ελγιν που αν και έχουν περάσει περισσότερα από 200 χρόνια, ακόμα αναζητείται μέρος του φορτίου του.

Περιπέτεια, δράση, φαντασία, μια αναζήτηση που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ανάδυση στο φως ενός ανεκτίμητου θησαυρού…. Ακολούθησε κέρασμα των παρευρισκομένων με τοπικά εδέσματα. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά με μελωδίες του Χατζιδάκη ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Κώστας Δόγρανλης, που με το βιολί του μάγεψε το κοινό κάτω από έναν ξάστερο ουρανό.

Ο Διονύσης Λεϊμονής κατάγεται από το Αιτωλικό, ενώ σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είναι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά σε σχέση με το βιβλίο και τη λογοτεχνία, ενώ ως συγγραφέας εμπνέεται για τα βιβλία του από τις περιπέτειες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Προωθεί ενεργά τη λογοτεχνία διοργανώνοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής και παρουσιάσεις, μεταδίδοντας τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο» και συμμετέχοντας σε επιτροπές συγγραφέων. Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Παιδικού Βιβλίου, ενώ μες στα χρόνια έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις για τα έργα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου