ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η λίμνη των κύκνων»

η-λίμνη-των-κύκνων-136721

Μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης του θεάτρου Μπολσόι

Το δημοφιλέστερο μπαλέτο όλων των εποχών, τη «Λίμνη των κύκνων», με τους κορυφαίους χορευτές των θρυλικών μπαλέτων Μπολσόι, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό, σε μαγνητοσκόπηση, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Συνολικά 150 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Θέατρο Μπολσόι, το 1877, το απαράμιλλης ομορφιάς κλασικό μπαλέτο, που είναι βασισμένο στη μεγαλοφυή μουσική σύνθεση του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους του χορού σε όλο τον κόσμο.

Η παράσταση που θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι χορογραφημένη από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς ενώ η πρίμα μπαλαρίνα Ολγκα Σμιρνόβα αποδίδει με τεχνική και ερμηνευτική αρτιότητα τον διπλό ρόλο της εύθραυστης Οντέτ και της πανούργας Οντίλ, του Λευκού και του Μαύρου Κύκνου, και ο γοητευτικός Γιάκοπο ενσαρκώνει τον πρίγκιπα Ζίγκφριντ με ευαισθησία αλλά και δυναμισμό. Στις ονειρικές σκηνές του έργου ξεδιπλώνεται αριστοτεχνικά το ταλέντο των χορευτών του φημισμένου Corps de Ballet των παλέτων Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου