ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θαλασσογραφίες με άρωμα… Βόλου

θαλασσογραφίες-με-άρωμα-βόλου-140285

Διαδραστική, on line ξενάγηση σε συναρπαστικές δημιουργίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη

«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας» είναι το θέμα της διαδικτυακής, διαδραστικής ξενάγησης σε συναρπαστικές θαλασσογραφίες του Κωνσταντίνου Βολανάκη. Ο κορυφαίος ζωγράφος, έχει απαθανατίσει, σημειωτέον, στο έργο του και το λιμάνι του Βόλου, αποδίδοντας με εξαιρετική μαεστρία και ταλέντο την εικόνα της πόλης τον προηγούμενο αιώνα.

Η ξενάγηση πραγματοποιείται στις 24 Φεβρουαρίου, 20.30 με 22.00, και γίνεται με αφορμή τη μεγάλη έκθεση που οργάνωσε το Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη το 2018. Σε αυτή τη συνάντηση, η ζωγραφική του Κωνσταντίνου Βολανάκη συναντά τη λογοτεχνία του Γεωργίου Βιζυηνού και τη μουσική του Robert Schumann.

Η δράση αποτελεί μέρος του γενικότερου προγράμματος «Στο καταφύγιο της τέχνης – Διαδραστικές συναντήσεις με αφορμή τις τέχνες» όπου αναβιώνουν μερικές από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τέχνης που διοργανώθηκαν στους εκθεσιακούς του χώρους του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Στο πρόγραμμα αυτό τα εικαστικά έργα αλληλοεπιδρούν με άλλες τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, με σκοπό την ψυχαγωγία και την ανθρώπινη επαφή.

Κάθε συνάντηση αποτελεί και έναν διαφορετικό εικαστικό σταθμό, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν αγαπημένα τους έργα ή να τα δουν για πρώτη φορά και να τα προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο, αναπτύσσοντας μια ουσιαστική και δημιουργική επαφή με την τέχνη.

Παραστατικά τοπία καλλιτεχνών που συναντούν μουσικούς τόπους, ποίηση που συνδιαλέγεται με τη φωτογραφία και τη ζωγραφική και πολυπράγμονες καλλιτέχνες, κύριοι εκπρόσωποι μεγάλων καλλιτεχνικών ρευμάτων, όλα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία και μας δείχνουν το δρόμο για την αναζήτηση νέων συνδέσεων με την τέχνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και πραγματοποιείται με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, μέσω zoom, προκειμένου να διασφαλίζεται η καλύτερη διάδραση και επικοινωνία.

Σχεδιαστές των δράσεων είναι η ιστορικός και παιδαγωγός της τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και ο συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχωτής στην εκπαίδευση Παναγιώτης Τσιρίδης.

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία των συμμετεχόντων με τις τέχνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου