ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα

eκπαιδευτικό-πρόγραμμα-109546

Υλοποιείται από το Λ.Ε.Β. για τους μαθητές της περιοχής

Επίκαιρο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές του Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και έχει σχεδιαστεί με αφορμή την περίοδο της χαρούμενης ελληνικής Αποκριάς, που συνδυάζονται το γλέντι, ο χορός και το ξεφάντωμα, με την αυστηρή νηστεία και τη λατρεία της Μ. Τεσσαρακοστής, η οποία ακολουθεί.

Aμέσως μετά, ενόψει της 25ης Μαρτίου, ακολουθεί το πρόγραμμα με τίτλο «Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια», το οποίο σχεδιάστηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τη σχετική δράση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, εστιασμένη στην έκδοση «Μικρό δοξαστικό σε άγνωστες ηρωίδες της Επανάστασης του 1821: Η Μεσολογγίτισσα Τασούλα Γυφτογιάννη». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Τ. Γυφτογιάννη, από τις θρυλικές πρωταγωνίστριες της Εξόδου του Μεσολογγίου και συνδεδεμένο με την τοπική ηρωίδα Μαργαρίτα Μπασδέκη. Κοινό χαρακτηριστικό των δυο γυναικών είναι ότι και οι δυο ηρωίδες πολέμησαν ένοπλες, φορώντας φουστανέλα. To πρόγραμμα απευθύνεται και στις δύο σχολικές βαθμίδες.

Tα επίκαιρα προγράμματα υλοποιούνται στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Αχιλλοπούλου με Κύπρου) τις ώρες 09.00 – 10.30 και 11.00 – 12.30. Υπεύθυνη Αποστολία Αρμπελιά, μουσειοπαιδαγωγός. Για πληροφορίες γραφείο του Λ.Ε.Β. (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421305753 – 6945852406, στις ώρες 11:30 – 14:00.

Στη διάρκεια του κάθε προγράμματος τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα νομοθετημένα μέτρα προστασίας από τον covid 19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου