ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Με το βλέμμα στη γυναίκα»

με-το-βλέμμα-στη-γυναίκα-116173

Την Τρίτη 8 Μαρτίου εγκαινιάζεται νέα έκθεση στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο»

Εκθεση με θέμα «Με το βλέμμα στη γυναίκα» εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6 μμ στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, με έργα από το Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου, και από τη δωρεά της σχεδιάστριας Μόδας Χριστίνας Σταμπολιάν. Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 18.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, ομιλία με προβολές και συζήτηση για την έμφυλη βία και για τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας, γυναικών θυμάτων βίας, του Δήμου Βόλου.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Αλεξάνδρου Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Θα εκτεθούν 35 έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από τις συλλογές του Μουσείου Αλεξάνδρου Κ. Δάμτσα του Δήμου Βόλου που παρουσιάζουν γυναικεία θέματα, όπως αρχετυπικές μορφές γυναικών, πορτραίτα γυναικών στο πέρασμα των εποχών, γυναικείες ασχολίες, μορφές του ονείρου και της φαντασίας, την ομορφιά του γυναικείου γυμνού, γυναίκες της σκέψης και των τεχνών. Μια ποικιλία θεμάτων που αντανακλούν το πολυποίκιλο και πολυεκφραστικό της γυναικείας ύπαρξης, θέματα δοσμένα με τις διαφορετικές τεχνοτροπίες μεγάλων ζωγράφων.

Παράλληλα με τα έργα των γνωστών Ελλήνων ζωγράφων θα εκτεθούν σχέδια και μικρά μοντέλα, δημιουργίες της Βολιώτισσας σχεδιάστριας μόδας Christina Stambolian, μεταξύ των οποίων το πασίγνωστο «revenge dress» της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η δωρεά της διακεκριμένης Βολιώτισσας σχεδιάστριας μόδας που ζει στο Λονδίνο, έγινε στο Δήμο Βόλου το 2005 και εκτίθεται μόνιμα σε ειδική αίθουσα του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Ειδικά για την εκδήλωση τα σχέδια της Σταμπολιάν και τα έργα των Ελλήνων ζωγράφων συνυπάρχουν συνομιλώντας και αναδεικνύουν με τον πιο ελκυστικό τρόπο σφαιρικά τον κόσμο της γυναικείας υπόστασης.

Η έκθεση είναι η πρώτη μιας τριλογίας εκθέσεων με έργα γυναικών με θέμα: «δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω», που θα ακολουθήσουν ως το καλοκαίρι στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Διάρκεια της έκθεσης μέχρι 24 Μαρτίου. Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά 12-2 το μεσημέρι και 5-8.30μμ, εκτός Σαββατοκύριακου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου