ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Χαρίζουμε ποιήματα»

χαρίζουμε-ποιήματα-103041

Δράσεις της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam στήνει τον πάγκο της στον πεζόδρομο της οδού Ερμού μπροστά στον Αγιο Νικόλαο, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρες από 11.30 μέχρι 13.00, για να προσφέρει ποιήματα των μελών της στους φίλους και περαστικούς.

Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η ομάδα που δίνει σπουδαία δείγματα πολιτιστικής γραφής, τιμά την ποίηση, με ποίηση, έμμετρες σκέψεις και ευαισθησία, υπενθυμίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι πηγή ζωής, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης, στα εύκολα και τα δύσκολα. Κυρίως σε εποχές, όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε.

Παράλληλα η ομάδα πραγματοποιεί τη δράση «Αναρτούμε ποιήματα στα δέντρα» τιμώντας τον αγαπημένο ποιητή Τάσο Λειβαδίτη (1922-1988) που φέτος τιμώνται τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, με ανάρτηση στίχων του στον πεζόδρομο της Ερμού από Γκλαβάνη μέχρι Κουταρέλια.

Στη δράση συμμετέχουν τα μέλη της ποιητικής σκηνής VOLOS Poetry Slam Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Μίνα Παναγιωτοπούλου, Ελλη Σαμαλίδου και Ελενα Ψαραλίδου.

Γιατί, όπως γράφει ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης: …Οι άνθρωποι βιάζονται..

Εγνοιες, βιοτικές συνθήκες, όνειρα, συμβιβασμοί.

Πού καιρός να γνωρίσουν τη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου