ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιήγηση στον Κυκλαδικό πολιτισμό

περιήγηση-στον-κυκλαδικό-πολιτισμό-102221

Σπουδαία έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο

Οnline περιήγηση στην έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν» έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι φίλοι του πολιτισμού, εν μέσω πανδημίας. Οι διαδικτυακοί επισκέπτες, εκτός από τα εκθέματα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό που ακολουθούν τις ενότητες της έκθεσης, videos, χάρτες, χρονολόγιο και αποσπάσματα του καταλόγου της έκθεσης, ενώ μπορούν επίσης να αγοράσουν ηλεκτρονικά τον κατάλογο.

Την έκθεση με τίτλο «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν» διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2016, υπό την επιμέλεια του διευθυντή του, καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του μουσείου.

Το ταξίδι στις Κυκλάδες από το 3200 π.Χ. έως το 2000 π.Χ. είναι διαθέσιμο online στη διεύθυνση https://cycladic.gr/page/kikladiki-kinonia-5000-chronia-prin

Για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του μουσείου είναι διαθέσιμη και η ταινία που δημιουργήθηκε με αφορμή το ποίημα του καθηγητή Σταμπολίδη, μέσω του οποίου αφηγείται την ανάδυση και τον πολιτισμό της πρωτοκυκλαδικής κοινωνίας, με οδηγό το κυκλαδικό ειδώλιο- το σύμβολο που χάρη στην καθαρή φόρμα και διαχρονική απλότητά του, καθόρισε την παγκόσμια ιστορία της Τέχνης, από την Προϊστορία έως τον 21ο αιώνα.

Η ταινία, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, πραγματοποιήθηκε σε σενάριο-αφήγηση του Νίκου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη). Η online περιήγηση είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου