ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβληματισμός

προβληματισμός-701914

Προβληματισμός

Προβληματισμός για τη συμμετοχή εργαζομένων του δήμου Βόλου, στη σημερινή συγκέντρωση στα δικαστήρια, προκειμένου να διεκδικήσουν τις παροχές που τους δόθηκαν την τριετία 2011 – 2013 μολονότι προβλέπονταν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ – ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη στρέφει τα βέλη της κατά της πλειοψηφίας του συλλόγου που δεν προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζόμενων στη συγκέντρωση. Μίλησε δε για ευτελισμό του εργατικού κινήματος, όταν ακούγονται από χείλη συνδικαλιστών επιχειρήματα του στιλ «είναι ημέρες για απεργίες και στάσεις εργασίας;»…

Ε.Χ.

Λαμπάκια

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο δεν ενόχλησε μόνο η δέσμευση ποσού για την αγορά του οικοπέδου στο Σωρό.

Τον ανεξάρτητο Κώστα Γαργάλα ενόχλησε και το ποσό για τα λαμπιόνια, που μολονότι του εξήγησαν ότι αφορά σε προϋπολογισμό κι όχι δαπάνη εκείνος συνέχισε να βρίσκει υπερβολικό. «Ελεος με αυτά τα φωτάκια», είπε ενοχλημένος από τον… πολύ μπλε ουρανό.

Πάντως χθες το δοκιμαστικό του μπλε ουρανού που έγινε στην Ερμού ενθουσίασε όσους βρίσκονταν στην αγορά και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο facebook πήραν δεκάδες like. Στον κόσμο μάλλον αρέσει.

Ε.Χ.

Πρόταση

Μια εναλλακτική πηγή -όπως έλεγε χθες στη στήλη ο Βασ. Χατζόπουλος, θεματικός αντιπεριφερειάρχης για τα αγροτικά θέματα- πρόσληψης θρεπτικών στοιχείων για όσους δεν θέλουν να πίνουν γάλα ζωικής προέλευσης ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι να μπορούν στο μέλλον να καταναλίσκουν γάλα από αμύγδαλα ή γιαούρτι και τυρί από αμύγδαλο. Τα πλεονεκτήματα μάλιστα του αμυγδαλόγαλου είναι πάρα πολλά και στο εξωτερικό οι αγελαδοτρόφοι – γαλακτοπαραγωγοί είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό από το γάλα αμυγδάλου που ζητούν να θεσπιστεί νόμος στην ΕΕ, όπου ως γάλα θα αναφέρεται μόνο αυτό που προέρχεται από θηλαστικά ζώα. Πάντως στην Καλιφόρνια οι αγελαδοτρόφοι πωλούν τις μονάδες με τα ζώα όσο – όσο και αρχίζουν να φυτεύουν αμυγδαλιές.

Β.Κ.

Μια ανοιχτή αγκαλιά

Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας όπου εκφράζονται έντονες αντιδράσεις για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, στη Μαγνησία όχι μόνο δεν ακούγονται αντίστοιχες παραφωνίες αλλά έχει εκδηλωθεί από συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών η επιθυμία να εγγραφούν στα δημοτικά σχολεία της ευθύνης τους τα 25 προσφυγόπουλα του κέντρου φιλοξενίας Μόζα. Ανάλογες ειδήσεις μας γεμίζουν με ικανοποίηση για το βαθμό ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο λεπτό ζήτημα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο σύστημα εκπαίδευσης του τόπου μας.

Γ.Λ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα!

«Δεν μπορούν να κάνουν τα λιοντάρια στον Μπέο και τα λούτρινα στον Σκοτινιώτη». Με αυτή την απαξιωτική φράση σχολίασε η γραμματέας του συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας και μέλος της ΔΑΣ – ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη τη μη προκήρυξη στάσης εργασίας από το προεδρείο του συλλόγου, για το σημερινό δικαστήριο για το γάλα. «Είναι ανύπαρκτοι. Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα όταν ζητούν κάθε τρεις και λίγο να προκηρύσσονται απεργίες και στάσεις εργασίας», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Τζουρβατζής, απαντώντας στην επίθεση της συναδέλφου του. Και όλα αυτά ενώ βρίσκονται προ των πυλών οδυνηρές αλλαγές στα εργασιακά και σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς υπαλλήλους!

Γ.Λ.

Επιπτώσεις

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έχουν τεθεί στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, που πραγματοποιείται στο Βόλο. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Ιγνατίου στο συνέδριο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών ότι ανάλογα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα, αδειάζει ή γεμίζει ένα εστιατόριο στη Γερμανία. «Είναι ικανό ένα μαγαζί να χάσει τους πελάτες του, επειδή ελέχθη κάτι εναντίον της Ελλάδος ή γεμίζει αμέσως με πελάτες όταν είναι Ελληνικό μαγαζί, όταν οι σχέσεις είναι ομαλές και ήρεμες. Κάθε λόγος μας και κάθε πράξη μας στην Ελλάδα έχει επιπτώσεις» συμπλήρωσε μάλιστα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Γ.Υ.

Καταστροφικά πρόστιμα

Προσπαθούσε να μάθει σε φίλο του τη δουλειά και χρεώθηκε από το ΙΚΑ πρόστιμο 10.500 ευρώ. Η ΟΕΒΕΜ δεν είναι υπέρ της μαύρης εργασίας, αλλά εκτιμά ότι το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι τόσο υψηλό που δεν μπορεί να συνετίσει μία επιχείρηση καθώς την οδηγεί σε λουκέτο. Αλλωστε δέχεται παράπονα. Οπως σχολιάστηκε, με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό – παράπονο, θα πρέπει να υπάρχει μείωση προστίμου για κάποιον εργοδότη που ούτως ή άλλως επίκειται να κάνει πρόσληψη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου