ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην προεδρία

στην-προεδρία-702938

Στην προεδρία

Οπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την προηγούμενη εβδομάδα ο Βολιώτης Γιώργος Χρηστάκης εκλέχτηκε χθες πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Πεδίο δόξης λαμπρό για τον ίδιο να αναλάβει πρωτοβουλίες σε μία περίοδο δύσκολη για τον κλάδο των φοροτεχνικών και όπως πληροφορείται η στήλη ήδη ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει.

Β.Κ.

Διεκδίκηση

Την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού θα διεκδικήσει ο δήμος Βόλου. Εντός των ημερών ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να έχει επαφές για τη δρομολόγηση της ικανοποίησης του αιτήματος. Υπάρχει μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση του λιμανιού.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης προκειμένου να αποδοθεί στο Δήμο Πατρέων προς όφελος των πολιτών, ξεκίνησε ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε παρουσία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο σχέδιο.

Λιμάνι και δήμος στην Πάτρα, άφησαν πίσω τους όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου τις διαταραγμένες σχέσεις τους. Λιμάνι και δήμος στο Βόλο θα το κάνουν;

Ε.Χ.

Απολογισμός

Στο Αχίλλειο θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του δεύτερου έτους θητείας της δημοτικής αρχής.

Η χωροθέτηση της συνεδρίασης για τον απολο0γισμό εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι μειοψηφίες ζήτησαν να γίνει στο δημαρχείο που είναι ο φυσικός χώρος συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, μίλησαν για φιέστα της δημοτικής αρχής και δήλωσαν ότι θα απέχουν…

Ε.Χ.

H εγκύκλιος

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η ενεργοποίηση των μηχανισμών της για την υλοποίηση του σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας, για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία της περιοχής. Χθες πήρε στα χέρια του ο διευθυντής Γιώργος Πολύζος τη σχετική εγκύκλιο. Ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύτιμος. Οι υπηρεσίες πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και να μην προλάβουν να εκφραστούν άναρθρες κραυγές με ξενοφοβικά και ρατσιστικά κίνητρα. Από την άλλη μεριά, υπάρχει ένας δυσκίνητος μηχανισμός από γραφειοκράτες που πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους ώστε να ενταχθούν ομαλά τα προσφυγόπουλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Γ.Λ.

Είπε «όχι»

Δεν πρόκειται να τεθεί ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος επικεφαλής της επιτροπής, που θα αναλάβει την οργάνωση του δημόσιου διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί πρωθυπουργίας Σημίτη, κατέστησε σαφές πώς δεν πρόκειται να δεχτεί μια τέτοια θέση. Η επίσημη δικαιολογία εκ μέρους του, ήταν πως «είναι ιδιαίτερα απασχολημένος αυτή την περίοδο λόγω φόρτου εργασίας». Μάλιστα, χαριτολογώντας, ο ίδιος επισήμανε πως δεν είναι… συνταγματολόγος, άρα αναρμόδιος για να ηγηθεί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας για αυτό και απόρησε πως δημιουργήθηκε τέτοιος θόρυβος γύρω από το πρόσωπό του…

ΣΩΛ

Δυσκολεύουν τα πράγματα

Στη φυλακή για εκκρεμή απόφαση για χρέη στο Δημόσιο οδηγήθηκε χθες Βολιώτης. Ο άνθρωπος δεν είχε να πληρώσει ποινή τριών μηνών και εις βάρος του βγήκε απόφαση για φυλάκιση. Η οικονομική πραγματικότητα πλέον είναι πολύ δύσκολη και απ’ ότι φαίνεται φέτος το χειμώνα θα το βιώσουμε πραγματικά αυτό στο πετσί μας.

Κ.Μ.

Αλλαγή νοοτροπίας

«Μακάρι να βλέπει το ελληνικό δημόσιο τον μικρό επιχειρηματία, που δίνει μια θέση εργασίας, με διαφορετικό μάτι, μακάρι να σταματήσει και η φοροαποφυγή γενικότερα, που δυστυχώς δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας στην Ελλάδα» υπογράμμιζε στη στήλη ο ξενοδόχος Πάρις Κονιόρδος, εκφράζοντας τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του κλάδου, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο συγκεκριμένος κλάδος, όπως και οι υπόλοιποι εξάλλου, βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες «σκοπέλους» σε καθημερινή βάση. Το ζητούμενο είναι «λιγότεροι φόροι και καλύτεροι έλεγχοι για να πληρώνουν όλοι» σχολιάζει ο ίδιος, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «είναι πολύ δύσκολο, δυστυχώς, να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα».

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου