ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συμμετοχή

συμμετοχή-483872

Συμμετοχή

Μεγάλη η συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση για τον νέο Καλλικράτη. Μπορεί να μην υπήρχε απλός κόσμος, το ενδιαφέρον ήταν όμως μεγάλο για τον αυτοδιοικητικό κόσμο της περιοχής.

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, από διαφορετικά πολιτικά μετερίζια βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα. Τους ένωσε το ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Β.Κ.

Σε… δύσκολη θέση

Ο Καλλικράτης και οι αλλαγές του, έφεραν την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, να κάθονται δίπλα-δίπλα.

Δεν πρέπει να ήταν και πολύ άνετοι με τις θέσεις που τους… έλαχαν αν δει κανείς τις φωτογραφίες και αν σκεφτεί πόσες φορές Περιφέρεια και Δήμος έχουν συγκρουστεί τους τελευταίους μήνες.

Ε.Χ.

Στις γειτονιές ο αγώνας

Στις γειτονιές θα μεταφέρουν από το ερχόμενο φθινόπωρο τον αγώνα τους τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, με σκοπό να ακυρώσουν στην πράξη την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις ακινήτων. Αυτό που έχουν θέσει ως στόχο οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης προσπάθειας, είναι να συνεχιστούν με μαζικότητα οι αντιδράσεις στις αίθουσες των ειρηνοδικείων, και όταν γίνει ηλεκτρονική η διαδικασία των πλειστηριασμών να έχει συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο πολιτών, το οποίο θα αποτρέψει φαινόμενα όπως αυτά στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις πετούν στον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες ολόκληρες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Γ.Λ.

Δεν υπήρξε απαρτία

Δεν υπήρξε ούτε και χθες απαρτία, και η σύγκληση της γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη 1 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η έγκριση του απολογισμού του 2016 και του προϋπολογισμού του 2017. Ωστόσο, στην ισόγεια αίθουσα των δικαστηρίων δεν προσήλθαν παρά ελάχιστοι δικηγόροι, καθώς δεν συμπληρώθηκε ούτε ο αριθμός των 70 ατόμων, του ενός δηλαδή ογδόου των δικηγόρων για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης. Ως εκ τούτου ισχύουν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Εξάλλου, όπως σχολιάστηκε, πάντοτε σε συνελεύσεις απολογιστικού χαρακτήρα δεν υπάρχει προσέλευση.

Κ.Μ.

Αναψαν φωτιά

Μεγάλες αντιδράσεις ετοιμάζονται σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει την αξίωση των θεσμών για την απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι επαγγελματοβιοτέχνες προειδοποιούν ότι ο αντίκτυπος στη λειτουργία της αγοράς θα είναι τεράστιος. Τόσο η ΓΣΒΕΕ όσο και τα τριτοβάθμια σωματεία οργανώνονται για… τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Κ.Μ.

Δυσαρέσκεια

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς και εκπρόσωπος των μειοψηφιών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, για τις απανωτές κατεπείγουσες συνεδριάσεις που τείνουν να γίνουν κανόνας και στις οποίες τίθενται σοβαρά ζητήματα.

«Δεν ανέχομαι να με ειδοποιούν ότι σε μία ώρα έχουμε έκτακτη συνεδρίαση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσιαντάς κι ένα δίκιο του το αναγνώρισε ο πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Σαββάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι έκτακτες συνεδριάσεις γίνονται όταν πραγματικά υπάρχουν ζητήματα που επείγουν.

Ε.Χ.

Απαντήσεις

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Άρης Σαββάκης, επεσήμανε χθες την ανάγκη, να βγουν γρήγορα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών για τη ρύπανση στο λιμάνι από πλευράς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ανέφερε δε ότι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται τελικώς για ένα φυσικό φαινόμενο.

Το θέμα είναι να βγουν τα αποτελέσματα και να σταματήσουν να ενοχοποιούνται επί δικαίων και αδίκων τόσο η ΔΕΥΑΜΒ όσο και Ο.Λ.Β. για τη δραστηριότητα από το σκραπ.

Ε.Χ.

Ημίμετρα

Ημίμετρο χαρακτηρίζουν αρκετοί έμποροι το δεκαήμερο προσφορών που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, ενώ εκτιμούν ότι είναι ένα μέτρο που θα λύσει επιδερμικά το πρόβλημα της μειωμένης κίνησης. «Πιστεύουμε ότι λείπουν άλλα στοιχεία από την αγορά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Οντόπουλος, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρέπει να δοθούν ελαφρύνσεις στους εμπόρους σε σχέση με τα υπέρογκα λειτουργικά τους έξοδα. Η αναγκαιότητα της κρατικής μέριμνας υπερτονίζεται από τους εμπόρους, οι οποίοι βιώνουν την απόγνωση κάθε επαγγελματία που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Γ. Υ.

Ψυχολογία

Στην κακή ψυχολογία των καταναλωτών αποδίδεται, εν πολλοίς, η υποτονική κίνηση στην τοπική αγορά, με τους επαγγελματίες να υπογραμμίζουν ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει σε συνάρτηση με την αξιολόγηση που παραμένει στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, επιβαρύνουν την ψυχολογία του κόσμου. Η κατάσταση χειροτερεύει με κάθε δέσμη νέων μέτρων, συμπαρασύροντας σε κατακόρυφη πτώση την εμπορική κίνηση.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου