ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Της αφιέρωσε ποίημα

της-αφιέρωσε-ποίημα-485195

Της αφιέρωσε ποίημα

Eνα ποίημα, που ήταν αφιερωμένο στη Ζωή και δημοσιεύτηκε από τις στήλες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενεχείρισε ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου, Τριαντάφυλλος Φαλαγκάρης, στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. Όπως μάλιστα ακούσαμε στην ιδιωτική συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από το Μαργ. Πατσιαντά να ειδοποιήσει τον κ. Φαλαγκάρη προκειμένου να τη συναντήσει, αφού όταν διάβασε το ποίημα έδειξε ενθουσιασμένη.

Β.Κ.

Κατάργηση

Αναβάθμιση ζητούσαν και ζητούν τα τοπικά συμβούλια των δήμων και της Μαγνησίας, υποβάθμιση τους… κερνά ο νέος Καλλικράτης. Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, οι περιφερειακές ενότητες έχουν περάσει μοιραία σε… δεύτερη μοίρα, καθώς δημιουργήθηκαν δήμοι-μεγαθήρια, όπως ο Βόλος και τα τοπικά συμβούλια ζητούσαν θεσμοθετημένο ρόλο και αρμοδιότητες, όπως επίσης και πόρους για να μπορούν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους. Το αίτημα όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά σε διαβούλευση τίθεται η κατάργησή τους, γεγονός που προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. Μήπως να το ξανασκεφτούν οι εισηγητές;

Ε.Χ.

Της άρεσε

Δεν πέρασε παρά λίγος μόνο καιρός από την πρώτη επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε Δράκεια και Βόλο, και η περιοδεία επαναλήφθηκε χθες. Αν δεν κάνουμε λάθος, πρέπει να είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος επισκέπτεται δύο φορές τον Βόλο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλλον της άρεσε ο Βόλος και οι άνθρωποι, και ξαναβρέθηκε στην περιοχή για να επικοινωνήσει ζητήματα της επικαιρότητας.

Ε.Χ.

Στροφή

Οι πολίτες δεν στρέφονται μόνο στην ιδιωτική ασφάλιση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και για τη σύνταξη. Σε ημερίδα χθες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο Ξενία, τονίστηκε ότι ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για αυτοκίνητα συνεχώς παρουσιάζουν μείωση στα τελευταία χρόνια της κρίσης, ωστόσο η ιδιωτική ασφάλιση για την υγεία και για τη σύνταξη ακολουθεί αντίστροφη πορεία, και μάλιστα από μικρομεσαίους, καθώς αυτοί είναι που δυστυχώς έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι τάσεις στην ιδιωτική ασφάλιση δείχνουν σαφώς και την κατεύθυνση της οικονομίας…

Κ. Μ.

Προβληματισμός

Διάχυτος προβληματισμός υπάρχει στα μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Τα μέλη της Κίνησης δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν άμεσα και στον τόπο τέλεσης των πλειστηριασμών. Προσπαθούν να οργανωθούν με κάθε τρόπο. Να συγκροτήσουν επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Εκτιμούν όμως, ότι με την έναρξη της διαδικασίας με το εν λόγω καθεστώς, θα υπάρξει τσουνάμι κατασχέσεων. Τώρα υπάρχει ένας έλεγχος.

Κ. Μ.

Βραχνάς

Βραχνάς είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό για δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι δεν είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ασφαλιστικό τους φορέα. Η κραυγή αγωνίας ακούγεται πλέον από πολλά χείλη, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λαίλαπα της ύφεσης και την αβεβαιότητα του αύριο, με τη γραμματέα του ΔΣ της Ένωσης Πρατηριούχων, Βασιλική Κοντοχρήστου, να τονίζει ότι τα περιθώρια επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων έχουν στενέψει δραματικά.

Γ. Υ.

Θα έπρεπε

Πολύς λόγος γίνεται για την ανάγκη διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν πέραν των καθιερωμένων, αλλά όπως σημειώνουν επαγγελματίες των νησιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, απαιτείται συντονισμένη δράση, κοινός σχεδιασμός και προσπάθειες, προκειμένου να παραταθεί η τουριστική κίνηση στα καταλύματα. Ο τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας ακόμα και σε δύσκολες εποχές, και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα και προσοχή από τον πολιτεία, προκειμένου οι στόχοι της διεύρυνσης να μην παραμείνουν ευσεβείς πόθοι, ούτε σχέδιο επί χάρτου. Με αύξηση ΦΠΑ όμως… αυτό δεν γίνεται.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου