ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με στυλ… Ολυμπιακό

με-στυλ-ολυμπιακό-866217

Ενώ η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής απέναντι στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου εκτός έδρας την ερχόμενη Κυριακή στις 15:00 αρχίζει σήμερα χωρίς προβλήματα μετά το χθεσινό καθιερωμένο ρεπό, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι πλέον η ομάδα τους έχει αποκτήσει συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ και πως τα καλύτερα έρχονται.

Στα περισσότερα φιλικά και στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, δείχνοντας κυρίαρχος και αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να τον αντιμετωπίζουν με κλειστές άμυνες και στο μισό γήπεδο.

Αυτό έγινε σε πολύ μεγάλο διάστημα στην Κοζάνη στην πρεμιέρα παρά την ήττα από την ΑΕΠ, στην οποία ενόχλησε πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ, χωρίς να απειληθεί σε άλλες περιπτώσεις, και κυρίως στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τον Σβορώνο.

Η ομάδα της Κατερίνης επέλεξε σχεδόν όλο το 90λεπτο να είναι πίσω από την μπάλα, άσχετα αν οι γηπεδούχοι δέχθηκαν δύο μεγάλες φάσεις που θα μπορούσαν να τις πληρώσουν με ένα γκολ εις βάρος τους.

Γι’ αυτό έχει επισημανθεί στους ποδοσφαιριστές να προσέξουν τα ατομικά λάθη που δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να φεύγει στην κόντρα, με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά να δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του.

Από κει και πέρα είναι πολύ σημαντικό ότι σε μία κατηγορία που κυριαρχούν τα κακά γήπεδα και το αντιποδόσφαιρο, η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και βασικές αρχές που επαναλαμβάνονται, εμπεδώνοντας μία εικόνα κυριαρχίας, που αποδεικνύεται εκτός από τη μεγάλη κατοχή μπάλας -και ειδικά στο δικό του επιθετικό τρίτο- και με πολλά κερδισμένα φάουλ και κόρνερ.

Για τον λόγο αυτό άπαντες πιστεύουν ότι τα καλύτερα έρχονται, εφόσον η ομάδα ξέρει τι θέλει, έχει δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένο επιθετικό πλάνο και προσπαθεί να κερδίσει τα παιχνίδια, δημιουργώντας κι όχι καταστρέφοντας ή κλέβοντάς τα.

Από κει και πέρα, όλοι γνωρίζουν ότι όσο πιο γρήγορα «ξεκλειδώσουν» τον αντίπαλο, τόσο το καλύτερο, γι’ αυτό και δουλεύουν συνεχώς πάνω στο πώς μπορεί να διασπαστεί μία πολυπρόσωπη άμυνα, τη στιγμή που ο όμιλος έχει αρκετές ομάδες που ναι μεν δεν έχουν το βάρος της φανέλας και έχουν πολύ μικρή ιστορία, αλλά διαθέτουν ρόστερ με έμπειρους παίκτες και με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες.

Οι ερυθρόλευκοι σίγουρα θα ήθελαν από τους αντιπάλους τους να ρισκάρουν περισσότερο, κάτι που θα τους διευκολύνει, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι υπόλοιπες ομάδες βλέπουν τον Ολυμπιακό ως το μεγάλο όνομα της κατηγορίας και τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα και συντηρητικά, δείχνοντας ότι τον φοβούνται.

Σίγουρα, εκτός από την τεχνική ηγεσία, μεγάλη συμβολή σ’ αυτό έχουν και οι ποδοσφαιριστές, καθώς ακόμη και στους μικρότερους ηλικιακά παίκτες έχει δημιουργηθεί νοοτροπία νικητή και τα νεαρά παιδιά αποκτούν προσωπικότητα κα την αίσθηση ότι ανήκουν σε μία μεγάλη ομάδα.

Παυλίδης: «Για τη νίκη

με Ολυμπιακό Βόλου»

Επόμενο ματς, όπως αναφέρθηκε, είναι αυτό στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας απέναντι στον τοπικό Εθνικό, τον οποίον έχουν αντιμετωπίσει και σε φιλικό στην Άλλη Μεριά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, που έληξε 0-0.

Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση από τον κόσμο, που θα κάνει μία μεγάλη εκδρομή στην Πιερία, ενώ δηλώσεις για το κυριακάτικο ματς έκανε ο προπονητής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, Δημήτρης Παυλίδης, στη mikriliga, αναφέροντας: «Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που ακολουθεί. Είναι μια ομάδα την οποία αντιμετωπίσαμε σε φιλικό προετοιμασίας. Τη γνωρίζουμε, γιατί από τότε δεν άλλαξε πολλά στο ρόστερ της, και ξέρουμε ότι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο με σοβαρό πλάνο.

Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να παρουσιαστούμε, όπως πρέπει, ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και αγωνίζεται σε όλα τα ματς με στόχο τη νίκη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου