ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε στο 90’ αυτό που άξιζε ο Ολυμπιακός

πήρε-στο-90-αυτό-που-άξιζε-ο-ολυμπιακός-878231

Πάση θυσία τη νίκη ήθελε στον βαρύ λόγω και της βροχής αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Στεφανοβικείου ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Σβορώνο Πιερίας και τελικά την πήρε στο 90’ με σκόρερ τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου με 1-0.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν συνολικά καλύτερη του αντιπάλου της και τελικά δικαιώθηκε έστω και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, με έναν κεντρικό αμυντικό της να τη λυτρώνει.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι στο ματς στο πρώτο μέρος με πίεση, πλαγιοκοπήσεις και πολλά στημένα, αλλά η μοναδική μεγάλη φάση αυτού του διαστήματος ανήκε στον Σβορώνο, με τον Καβουσάκη να ενεργεί σωτήρια στο τετ-α-τετ με τον Κυρτέγο στο 43’.

Η επανάληψη, που πρόσφερε καλύτερο θέαμα, είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό, που ήταν περισσότερο απειλητικός, έχοντας αξιόλογες τελικές προσπάθειες με καλύτερη αυτή του 78’ σε σουτ από το ημικύκλιο του Σκοπελίτη, που πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στη μοναδική απειλή -μεγάλη είναι η αλήθεια- που δέχθηκαν οι γηπεδούχοι από τον παθητικό στο β’ μέρος Σβορώνο ο Κυπαρίσσης από το ύψος της περιοχής και απέναντι από τον Καβουσάκη έκανε ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι στο 80’.

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να πιέζει, δείχνοντας ότι καίγεται για το τρίποντο και τελικά το πήρε στο 90’ μετά από κόρνερ που παραχώρησαν οι φιλοξενούμενοι, το οποίο έκανε τον προπονητή τους Νίκο Θεοδοσιάδη να «χτυπιέται» στον πάγκο.

Μάλλον ο 49χρονος τεχνικός … κάτι ήξερε και διαισθανόταν, αφού σ’ αυτή τη φάση η ομάδα του δέχθηκε το γκολ, που έκρινε και την αναμέτρηση. Ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Παπαϊωάννου πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κούζα, γράφοντας το τελικό 1-0.

Παπαϊωάννου: «Το αξίζαμε»

Ο σκόρερ μάλιστα δήλωσε μετά το ματς: «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Το γήπεδο είχε πολλή λάσπη και στο τέλος αισθανθήκαμε κούραση από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έδωσα τη νίκη στην ομάδα, αλλά το αξίζαμε, γιατί είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και την κατοχή και τις ευκαιρίες και δεν απειληθήκαμε. Οπότε θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε».

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης δεν έκανε δηλώσεις, έκανε όμως ο συνεργάτης του Λευτέρης Φούτρης, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Σήμερα έστω και στο τέλος ήρθε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, το οποίο άδικα δεν ήρθε στο προηγούμενο παιχνίδι. Δείξαμε ότι έχουμε μία ομάδα, η οποία θα παλεύει τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Σίγουρα, ειδική μνεία αξίζει και στους φίλους του Ολυμπιακού, που κάτω από κακές καιρικές συνθήκες ώθησαν την ομάδα τους στην πρώτη της επιτυχία.

Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών Austrian Boys μάλιστα σε σημερινή του ανακοίνωση ανέφερε: «Μπράβο στην ομάδα μας για το πάθος που έδειξε και την υπομονή που είχε και έστω και στο 90’ ήρθε το τρίποντο. Ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στον κόσμο μας που έδωσε ζωή στο Στεφανοβίκειο, αψήφησε τις καιρικές συνθήκες και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συνδέσμου μας… Φέτος είναι μια μεταβατική χρόνια στην οποία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά…

Οπου και να παίζεις θα είμαι εκεί…

Πάρτε το χαμπάρι και κάντε τουμπεκί!».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ. Θεοδοσιάδης): Καβουσάκης, Λάμπος (61’ Κατσαγεωργίου), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Κόλα, Αναστασίου, Κυρίτσης, Σκοπελίτης, Ντινιωτάκης (76’ Σταμπουλής), Μυλωνάς (87’ Καρατσόλης).
ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης (91’ Κραγιόπουλος), Μυρωτής (91’ Σιδηρόπουλος), Ναρίνογλου (84’ Βούλγαρης), Δημηνάς (78’ Δημητρουλόπουλος), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Τσολακίδης (78’ Κατσαμάγκας).

Αποτελέσματα (2η)

Ελασσόνα-Μακεδονικός Φ. 1-0

ΠΑΟΚ Κρηστώνης-ΑΕΠ Κοζάνης 2-0

Κεραυνός Αγγ.-Εδεσσαϊκός 1-1

Ολυμπιακός Β.-Σβορώνος 1-0

Πιερικός-Δωτιέας Αγιάς 3-0

ΑΟ Χανιώτης-Εθνικός Ν.Κ. 1-2

Κοζάνη ΦΣ-Καστοριά 2-0

Βαθμολογία

1.Κοζάνη Φ.Σ. 6 (7-1)

  1. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 4 (3-1)
  2. Εδεσσαϊκός 4 (2-1)
  3. Ελασσόνα 4 (2-1)
  4. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 4 (2-1)
  5. Πιερικός 3 (3-1)
  6. Α.Ε.Π. Κοζάνης 3 (2-2)
  7. Ολυμπιακός Βόλου 3 (1-2)
  8. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 2 (2-2)
  9. ΑΟ Χανιώτης 1 (3-4)
  10. Σβορώνος 1 (2-3)
  11. Μακεδονικός Φούφα 1 (1-2)
  12. Καστοριά 1 (0-2)
  13. Δωτιέας Αγιάς 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (3η, 27/11)

Μακεδονικός Φ.-ΑΕΠ Κοζάνης

Εδεσσαϊκός-ΠΟ Ελασσόνας

ΓΑΣ Σβορώνου-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Δωτιέας Αγιάς-Κεραυνός Αγγ.

Εθνικός Ν.Κ.-Ολυμπιακός Β.

Καστοριά-Πιερικός

Κοζάνη-Α.Ο. Χανιώτης

*Η φωτό είναι από το KD Media

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου