ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεχίζει με συγκινητική τη στήριξη του κόσμου

συνεχίζει-με-συγκινητική-τη-στήριξη-τ-876619

Με άλλο μάτι και ανεβασμένη ψυχολογία βλέπει τη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την πρώτη νίκη επί του Σβορώνου, που ήρθε έστω και με γκολ στο 90’ από τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου, με το τελικό 1-0 να επιβεβαιώνει και την ευνοϊκή προϊστορία που έχει δημιουργήσει ο Σάκης Θεοδοσιάδης απέναντι στον συνεπώνυμό του Νίκο Θεοδοσιάδη, καθώς τον κέρδισε και για τέταρτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και έπρεπε να κάνουν παραγωγή φάσεων απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος επέλεξε σ’ έναν αγωνιστικό χώρο κακό, επιβαρυμένο από τη βροχή και με μικρές διαστάσεις να είναι μονίμως πίσω από την μπάλα.

Ετσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές δυσκολίες, αλλά τελικά η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε λίγο πριν τη λήξη, με συνέπεια η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη να βάλει τους πρώτους τρεις πόντους στο … σακούλι της και να κοιτά το επόμενο ματς.

Αυτό είναι στην Πιερία με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που δεν έχει χάσει τις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο, και τον οποίον γνωρίζουν οι Βολιώτες από το μεταξύ τους φιλικό προετοιμασίας.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά τις ποιοτικές ελλείψεις στο ρόστερ του, έδειξε προχθές Κυριακή ότι είναι μία ομάδα που καταθέτει εντός των τεσσάρων γραμμών το 100%, με τους παίκτες να έχουν δουλέψει σωστά και να αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο με τακτικό πλάνο, από το οποίο λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά μεσοεπιθετικά.

Ωστόσο, ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα, κάτι που φάνηκε και στο Στεφανοβικείο και μάλιστα κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

Τα προβλήματα, αλλά και τα εμπόδια που μπαίνουν στην ομάδα φαίνεται ότι συσπειρώνουν όλο και περισσότερο και όλα τα κομμάτια που αποτελούν τον Ολυμπιακό έχουν ενωθεί σε ένα.

Λεκτικό επεισόδιο

Βεβαίως, πάντα θα υπάρχουν οι ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, καθώς ένας-δύο φίλοι της ομάδας στην κερκίδα πίσω από τον πάγκο καταφέρονταν κατά των παικτών και του προπονητή κατά τη διάρκεια του ματς, πράγμα ανεπίτρεπτο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σάκης Θεοδοσιάδης να ξεσπάσει μετά το νικητήριο γκολ της ομάδας του και να απευθυνθεί σ’ αυτούς τους οπαδούς, λέγοντάς τους, σύμφωνα με όσους ήταν αυτήκοοι μάρτυρες, «αυτός είναι ο Ολυμπιακός», με συνέπεια να δημιουργηθεί ένταση προς στιγμήν. Ωστόσο όσοι παρεκτράπηκαν απομονώθηκαν αμέσως, όπως αναφέρεται και από ανθρώπους της ομάδας.

Από τη μεριά η διοίκηση εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση, που έκανε λόγο για συγκινητική στήριξη από τον κόσμο. Αναλυτικά: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου 1937 αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους φιλάθλους και φίλους της ομάδος μας για την παρουσία τους στο γήπεδο του Στεφανοβικείου πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά και για τη συγκινητική συμπαράσταση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η συμβολή τους στη νίκη της ομάδος μας ήταν καταλυτική.

Να συγχαρούμε επίσης τους παίκτες μας, τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Ολοι έδωσαν την ψυχή τους για τη νίκη.

Είναι μια δύσκολη χρονιά και μόνο με υπομονή, επιμονή και ενότητα θα πετύχουμε.

Επίσης ευχαριστούμε τη φίλη διοίκηση του Διαγόρα Στεφανοβικείου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για την παραχώρηση του γηπέδου τους».

Και ο σύνδεσμος οργανωμένων οπάδων Malavetas εξήρε την παρουσία των οπαδών, επισημαίνοντας σχετικά: «Νίκη ψυχολογίας για τους παίχτες και συνεχίζουμε δυνατά για το επόμενο ματς. Μπράβο στο κόσμο της ομάδας που παρά το δύσκολο καιρό βρέθηκε στο Στεφανοβικείο και μέχρι το τέλος του αγώνα ενίσχυε τις προσπάθειες των παιχτών και λίγο πριν το τελικό σφύριγμα δικαιώθηκε».

Κλεισμένη η … φωνή του Σάκη Θεοδοσιάδη

Η φωνή του Σάκη Θεοδοσιάδη είχε κλείσει μετά το ματς με τον Σβορώνο κι έτσι δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο εκ των συνεργατών του και προπονητής τερματοφυλάκων, Λευτέρης Φούτρης, που αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, επαίνεσε και τον αντίπαλο, που δεν επέλεξε να πάει σε αντιαθλητικό παιχνίδι, παρότι πιέστηκε, ενώ συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε ακόμη στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Εμείς στο τεχνικό τιμ και όσοι είμαστε μέσα στην ομάδα είμαστε αυστηροί πρώτα με τον εαυτό μας, αλλά μετά τη νίκη μας νιώθουμε δικαίωση για το δημιούργημά μας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και επειδή η προσπάθεια των παιδιών είναι μεγάλη, θα έρθουν και τα αποτελέσματα που δικαιούμαστε και όχι που τα αξίζουμε».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου στερείται την έδρα του ο κ. Φούτρης σχολίασε: «Σίγουρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως και ο αγωνιστικός χώρος. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις λίγες ομάδες της κατηγορίας που έχει φίλαθλο κόσμο αρκετό. Είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεν είναι στο χέρι μας και είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Ξέρουμε την κατάσταση που υπάρχει και ευχαριστούμε τη διοίκηση του Διαγόρα».

Από τη μεριά του ο σκόρερ Σεραφείμ Παπαϊωάννου εκτός από την εκτίμησή του ότι η ομάδα άξιζε τη νίκη βάσει της απόδοσής της, έκανε λόγο για την πίεση που υπάρχει από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και επεσήμανε ότι προσπαθούν οι πιο έμπειροι να αναδείξουν και στα νέα παιδιά το κίνητρο πως μπορούν να αναδειχθούν μέσα απ’ αυτή. Σε ό,τι αφορά στο επόμενο ματς με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου τόνισε: «Θα πάμε με την ίδια αφοσίωση και με το ίδιο πλάνο παιχνιδιού για το καλύτερο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου