ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρεμιέρα με νίκη μετά από οκτώ μήνες αναμονής για τον Ολυμπιακό Βόλου

πρεμιέρα-με-νίκη-μετά-από-οκτώ-μήνες-αν-779598

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις μπροστά σε περίπου 2.000 φίλους της ομάδας, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Εχοντας τον επιθετικό μονόλογο, αλλά όχι την ουσία στο πρώτο 45λέπτο, οι ερυθρόλευκοι, που φορούσαν… τις μωβ εμφανίσεις απαλλάχθηκαν από το άγχος με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας με Τέλλο και Αναστασίου τα πρώτα τους δύο γκολ στο νέο πρωτάθλημα, μέσα σε αποθέωση από τους διψασμένους για θέαμα φιλάθλους τους, που πανηγύρισαν σα μικρά παιδιά, τόσο κάθε γκολ ξεχωριστά, όσο και μετά το σφύριγμα της λήξης, το πρώτο τρίποντο.

Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία, φιλοξενούμενοι Κερκυραίοι, μείωσαν σε 2-1 στο 76’ με το Μάμαλο, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο τους γκολ στη Γ’ Εθνική, όμως ο Ολυμπιακός είπε την τελευταία του λέξη στο 80’, όταν ο Φλίγκος τριπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων, «κλειδώνοντας» τη νίκη τους.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τη δυναμική του απέναντι σε έναν αντίπαλο άγνωστο στους περισσότερους, που στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μάλιστα και τη συμπαράσταση 30 ηρωικών οπαδών του.

Πως ξεκίνησε

Με τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, με τον τεχνικό Παναγιώτη Τζαναβάρα να παρατάσσει στην άμυνα και από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Στουρνάρα, Τέλλο, Κωστόπουλο και Μανάλη. Στη μεσαία γραμμή οι Πότσι και Οικονόμου είχαν καθήκοντα ανασταλτικού μέσου, με τον τελευταίο να έχει και ρόλο οργανωτή. Μπροστά από τους δύο τοποθετήθηκε ο Σταύρου με το Δωματά στα αριστερά της επίθεσης και τον Ναστέφσκι στα δεξιά, ενώ μοναδικός καθαρόαιμος κυνηγός ήταν ο Φλίγκος.

Το α’ μέρος

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς… τις διαθέσεις του, αφού μόλις στο 2ο λεπτό, από το φάουλ που εκτέλεσε ο Σταύρου, ο Κωστόπουλος πήρε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, γυριστό σουτ του Φλίγκου μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε και πάλι πάνω από τα δοκάρια του Ριγανά.

Oι Βολιώτες, ήδη από τα πρώτα λεπτά, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Κερκυραίους να δυσκολεύονται να περάσουν το κέντρο, εκεί όπου κυριαρχούσαν οι μέσοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι τροφοδοτούσαν, είτε από το κέντρο, είτε από το αριστερό κυρίως άκρο τους συμπαίκτες τους, δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις, όπως στο 5ο λεπτό.

Μετά τη σέντρα του Δωματά, η κεφαλιά του Σταύρου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους και πέντε λεπτά αργότερα, το σουτ του Φλίγκου με το αριστερό, είχε την ίδια κατάληξη.

H πρώτη επιθετική προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Στούπας έβγαλε τη σέντρα και ο Γεωργοπάλης επιχείρησε μια κεφαλιά, που δεν ανησύχησε, ωστόσο, τον τερματοφύλακα Κατσούλη, όντας αδύναμη.

Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 17’, μετά από φάουλ του Σταύρου, όταν ο Τέλλος έκανε την καρφωτή κεφαλιά, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Ριγανάς. Σουτ του Δωματά στο 21’ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των Κερκυραίων, περνώντας αρκετά άουτ. Καλή προσπάθεια του Ναστέφσκι στο 22’, όταν απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Ριγανά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανάλης προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Ριγανά, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Μία ακόμη πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 26’, όταν από φάουλ που εκτέλεσε ο Σταύρου, οι Φλίγκος και Δωματάς βρέθηκαν ξεμαρκάριστοι στη μικρή περιοχή, ο τελευταίος έκανε ένα χλιαρό σουτ, αλλά και πάλι δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Στο 33’ φάουλ του Οικονόμου, κατέληξε και πάλι στα χέρια του Ριγανά, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι του Πολύζου, πάνω στον Φλίγκο. Στον επιθετικό μονόλογο για τον Ολυμπιακό, οι φιλοξενούμενοι του Αστέρα δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, κρατώντας όμως απαραβίαστη την εστία τους.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 37’, αλλά η γυριστή σέντρα του Δωματά δεν απείλησε τον πορτιέρο των Κερκυραίων. Με τη λήξη του 45λεπτου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σκορ, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται στο διαιτητικό τρίο για πέναλτι που δεν δόθηκε.

Το β’ μέρος

Με δύο απανωτά γκολ, σε διάστημα 5 λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα. Η αρχή έγινε στο 47’, με τον Φλίγκο να σουτάρει πάνω στον Πολύζο και κατέληξε σε κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Σταύρου, για να ακολουθήσει τρομερό γυριστό σουτ από τον προωθημένο Τέλλο, που έκανε το 1-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους συμπαίκτες του το πρώτο επίσημο γκολ της αγωνιστικής σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, μιας και στο 52’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αλέξανδρο Αναστασίου, που είχε περάσει ως αλλαγή με την επανέναρξη του παιχνιδιού. Ετσι, μετά από τακουνάκι του Φλίγκου, ο Μανάλης έκανε τη σέντρα ακριβείας προς την περιοχή από τα αριστερά, με τον 26χρονο επιθετικό να παίρνει την κεφαλιά, πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους, για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ριγανά για το 2-0.

Το άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, ο οποίος αν στο πρώτο ημίχρονο είχε το μονόλογο, στο δεύτερο και έως εκείνο το σημείο είχε την πλήρη κατοχή. Μοναδική… υποψία φάσης για την ομάδα της Κέρκυρας, ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο εκτέλεσε ο Γεωργοπάλης, πάνω στο τοίχος των ερυθρόλευκων.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με την ασφάλεια των δύο τερμάτων υπέρ τους και αφού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στον Φλίγκο, που δεν δόθηκε στο 71’, δέχθηκαν το γκολ, που μείωσε σε 2-1. Συγκεκριμένα ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει με πλασέ από τον Μάμαλο, μετά από ολιγωρία της ερυθρόλευκης άμυνας στο 76’.

Ο Φλίγκος απάντησε στο 80’ για τους παίκτες του Τζαναβάρα, κάνοντας το 3-1 με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα για να γνωρίσει την αποθέωση και λίγο αργότερα όταν και αντικαταστάθηκε από τον Στασινόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 3-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Διαιτητής: Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Ιωναννίδης, Μπαλιάγκας

Σκόρερ: (48’ Τέλλος, 52’ Αναστασίου, 80’ Φλίγκος – 76’ Μάμαλος)

Κίτρινες: 41’ Δωματάς, 71’ Φλίγκος-58’ Παγκάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Τζαναβάρας) Κατσούλης, Στουρνάρας (46’ Αναστασίου), Μανάλης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος (83’ Στασινόπουλος), Σταύρου, Ναστέφσκι (67’ Ευθυμιάδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: (Σιδερόπουλος) Ριγανάς, Παγκάλης, Πολύζος, Στούπας (74’ Νικομάνης), Γαρδικιώτης (58’ Τόμπρος), Μάμαλος, Λέσσης, Γεωργοπάλης, Κατσιβέλας, Γαστεράτος (67’ Παϊπέτης), Καλούδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου